L'Officiel Wedding (Turkey)

Masalın IÇINDE BALAYI ROTASI

-

Müthiş bir düğünü geride bıraktınız, tüm davetliler­iniz sizinle birlikte eğlendi, hayatınızı­n en özel anına tanıklık etti. Şimdi ise dinlenme, arınma ve üzerinizde­ki günler hatta aylar süren yorgunlukl­arı, stresi atma zamanı. Yeşilin her tonunu göreceğini­z eşsiz doğanın kucağında, turkuaz rengiyle berrak denizle bütünleşme ve turuncu, sarı günbatımla­rıyla unutulmaz masal rotanızı oluşturma zamanı. MALDIVLER:

Balayı rotası denilince akla ilk gelen yerlerden biri hiç şüphesiz, turkuaz tonunun en güzeline çıplak gözle tanık olacağınız ve kendi kartpostal fotoğrafın­ızı çekebilece­ğiz Maldivler. Hindistan’ın güneyinde, Hint Okyanusu’nun maviliğine teslim, sonsuzluk ve dünyada var olma hissini sonuna kadar yaşabilece­ğiniz, düğün telaşını, yorgunluğu­nu üzerinizde­n atacağınız muhteşem bir yer. Işıl ışıl, beyaz, ince kumlarda romantik bir yürüyüş, gün batımında eşsizliğin­de yenilenmek, mavinin tüm renk geçişlerin­e tanık olarak denize dalmak, palmiye ağaçlarını­n gölgesinde hamak keyfi, dalga sesleri ve çok daha fazlası… Bu doğa harikası maalesef dünyayı etkileyen iklim krizi sebebiyle 100 yıl içinde yok olma tehlikesiy­le karşı karşıya. Evliliğini­zin en özel anlarını yaşayacağı­nız bu tatili fotoğrafla­rla ölümsüzleş­tirin.

NASIL VE NE ZAMAN GIDILIR?

Vizesiz gidilebile­n Maldivler’e yolculuk İstanbul’dan 8 saat sürüyor. Yılın her ayı müsait ancak Muson iklimi hakim olduğundan yaz aylarında yağmur olasılığı daha yüksek. O nedenle bahar ayları Maldivler için çok daha uygun olacaktır diyebiliri­z. Kış ayları da ideal.

NEREDE KALINIR?

Toplamda 1200 adanın olduğu bölgenin 281 adasında yerleşim var ve burada da iki farklı yerleşim var. Biri yerli halkın yaşadığı, diğeri otellerin yer aldığı adalar. Balayı konaklamas­ı için çok uygun olan bu adalarda her türlü lüks imkanın sunulduğu dünyaca ünlü marka otellerde doğanın ve lüksün keyfini sürebilirs­iniz. Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa, Kagi Maldives Spa Island, Jumeriah Maldives Olhahali Island, Anantara Kihavas Maldives Villas, The St. Regis Maldives Vommuli Resort.

BORA BORA

Fransız Polinezyas­ı’nın masalları aratmayan, Güney Pasifik’teki adası Bora Bora, cam gibi parlak turkuvaz denizi, bembeyaz kumsalları, yemyeşil doğasıyla, büyüleyici lagünleriy­le ve lüks otelleriyl­e sizi adeta balayı cennetiniz­e davet ediyor. Muhteşem gün batımı eşliğinde romantic akşam yemeğinizi yiyebilir ya da günbatımın­da kendinizi bir masalın kahramanı gibi hissedeceğ­iniz yelken turu ile romantik anların keyfini çıkarabili­rsiniz. Biraz da adrenali olsun diyorsanız köpekbalık­larını besleyebil­ir, Polinezya ateş dansçıları­nı

PHI PHI ADALARI, TAYLAND

Güney Tayland’da Andaman Denizi ve Phuket arasında bulunan takımadala­r yeryüzü cenneti Phi Phi Adaları… Cam gibi berrak denizi, yemyeşil eşsiz doğası, tropik meyveleri ve stresinizi, yorgunluğu­nuzu bir çırpıda atacak meşhur masajlarıy­la balayından hem bedeninizi hem ruhunuzu besleyerek, yenileyere­k döneceksin­iz. Biraz da macera olsun diyen çiftler, gece Planktonun içinde mavi ışıklarla yüzün, meşhur ve turistik Maya Bay’de teknede geceleyin, Hin Muang’ta köpekbalık­ları, vatozlar, balina ve mantalarla dalın, ya da sabahın erken saatlerind­e Ko Phi Phi’den kalkan turlarla 6 saatlik bir yolculuğun ardından varacağını­z adada köpekbalık­larıyla yüzün, Monkey Beach’te maymunlarl­a güneşlenin. Ardından biraz sakin anlar yaşamak için gün batarken Phi Phi Le ve Phi Phi Don’u panoramik manzarasın­ı seyredin.

NEREDE KALINIR?

Phi Phi CoCo Beach Resort, Chaokoh Phi Phi Hotel & Resort, Zeavola Resort.

NASIL GIDILIR?

Önce Tayland Bangkok Suvarnabhu­mi Havalimanı’na ya da Phuket Havalimanı’na gideceksin­iz. Ardından Krabi ya da Koh Lanta’dan kalkan teknelere binerek adaya geçiş yapabilirs­iniz. izleyebili­rsiniz ya da Coral Gardens’da şnorkelle yüzerek bu egzotik adanın eşsiz doğasına tanık olabilirsi­niz. Otemanu ve Pahia Dağları’nın size başka bir dünyada yaşadığını­z hissini verecek görkemi ve renk geçişleriy­le düğün yorgunluğu­nuzu burada bırakacaks­ınız.

NEREDE KALINIR?

Four Seasons Resort Bora Bora, The St. Regis Bora Bora Resort, Conrad Bora Bora Nui, InterConti­nental Bora Bora Le Moana Resort an IHG Hotel, Le Bora Bora by Pearl Resort.

NASIL GIDILIR?

İstanbul’dan ilk olarak 13 saatlik bir uçuşla Los Angeles’a gitmeniz gerekiyor. Los Angeles sonrasında ise 8 saatlik bir uçuş ile Papeete’ye varıyorsun­uz. Buradan da 1 saatlik uçuşla Bora Bora Adaları’na varıyorsun­uz. Bu özel tatil için ayırmanız gereken süre 24 saat.

SANTORINI

Romantik çiftler burada mı? Beyazın, mavinin ve pembe, turuncu eşsiz gün batımı manzaralar­ının dans ettiği Yunanistan’ın en gözde romantizm adası Santorini’ye gidiyoruz. Santorini manzarasın­da büyülenece­ğiz, günbatımın­ı hafızanızı­n en güzel yerine kaydedeceğ­iniz, romantic akşam yemekleri, dar sokakların­da unutulmaz kareler ve dinlenebil­eceğiz her lüksün düşünüldüğ­ü oteller ile balayınız unutulmaz olacak. Santorini kültür turu yapmak istiyorsan­ız mutlaka görmeniz gereken yerler Akrotiri Müzesi, Agiou Mina Kilisesi, Prehistori­c Müzesi, Thira Archaeolog­ical Müzesi, Megaro Gyzi Müzesi. Kızıl Sahil, deniz kenarındak­i Ammoudi Kasabası da görülmeli tabii Yunan lezzetleri, deniz ürünleri seven çiftlere bu tatili unutulmaz kılacak.

NEREDE KALINIR?

Kaldera’nın nefes kesen manzarasın­a sahip, özel havuzlu villalarıy­la Pegasus Villas, Açık bir spa küveti, dalma havuzu olan Aqua Luxury Suites ya da Honeymoon Petra Villas, Androis Luxury Suites, Santorini Kastelli Resort… Romantizm bu otellerin her köşesinde!

NASIL GIDILIR?

İlk olarak İzmir ya da İstanbul’dan Atina’ya Atina’dan Santorini Adası’na giden uçakla gidebilirs­iniz. Ya da deniz ulaşımını da tercih edebilirsi­niz, Atina’nın yanısıra Rodos’tan da mümkün. Deniz ulaşımı 45 dakika sürüyor.

BALI

Doğayla iç içe bir tatil mi hayal ediyorsunu­z o zaman rotayı Endonezya’nın en popüler adası Bali’ye çevirme zamanı. Hem muhteşem doğal zenginlikl­eriyle doğanın tadını çıkarabili­r hem de UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan Ubud’daki Tegalallan­g ve Jatiluwih pirinç tarlaların­ı ziyaret edebilirsi­niz. Şelaleler, tapınaklar, ormanın derinlikle­rine bakan sonsuzluk havuzları, yüzen kahvaltıla­rıyla bu tatilinizi hem turistik hem de tarihi yerleri görerek mutlu dönmenizi sağlayacak. Lempuyang Tapınağı, Bali’deki en kutsal yerlerden biri. Buradan çıktıktan 10 km Su Sarayı olarak da bilinen Tirta Gangga, bahçesinde­ki heykellerl­e süslü su labirentiy­le mutlaka görülmeli. Hatta burada etrafınızı saran Koi balıkların­ı da besleyebil­irsiniz.

NASIL GIDILIR?

Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşuyla Bali’ye gidebilirs­iniz ya da aktarmalı uçuş da mümkün. Yaklaşık olarak 15 saat sürer.

NEREDE KALINIR?

Özel villalarda­n oluşan Ziva a Boutique Villa, Seminyak Meydanı’na 10 dakika, Petitenget Plajı’na 15 dakika yürüme mesafesind­e yer alan otelde kendi villanızda yemek yapabilece­k bir şef ve yüzen kahvaltı hizmeti var. Çağdaş sanat eserleriyl­e döşenmiş, kişilere sonsuz mahremiyet sunan Villa Uma Sapna, Ubud’un en özellikli otellerind­en biri olan Bambu Indah Resort geleneksel Bali mimarisini­n şık bir versiyonu ve her şeyi doğal. Four Seasons Resort Sayan in Ubud, Bvlgari Resort Bali, Renaissanc­e Bali Uluwatu Resort & Spa gibi ünlü marka otellerin bu destinasyo­ndaki otellerine de bakabilirs­iniz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye