LabMedya

ELON MUSK, TESLA’DAKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

-

Elon Musk, ABD Menkul Kıymetler Komisyonu ile sözleşmesi gereği Tesla’daki görevinden istifa etti. Yönetim kurulu başkanlığı­ndan istifa eden Musk, CEO’luk görevine devam ediyor.

ABD Menkul Kıymetler Komisyonu ile sözleşmesi gereği istifa etmek zorunda kalan Musk’ın yerine gelen kişi şirketten yapılan resmi açıklama ile belli oldu. Şirket Elon Musk’ın yerine Yönetim Kurulu Başkanı Robyn Denholm geçtiğini açıkladı. Borsa komisyonu (SEC) ve ABD Menkul Kıymetler ile sözleşmesi gereği ayrılan Musk; Denholm hakkında “Robyn hem teknoloji hem de otomotiv endüstrisi­nde geniş tecrübesi olan biri ve son 4 yıldır yönetim kurulumuzd­a üye olarak bize önemli katkılarda bulundu” açıklaması­nı yaptı.

Denholm ise konuyla ilgili yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi; “Bu şirkete ve stratejime inanıyorum. Elon ve Tesla ekibinin sürdürüleb­ilir kârlılık elde etmesine yardım etmeyi dört gözle bekliyorum.” SEC, Musk’ın ayrıca CEO’luktan da istifa etmesi gerektiğin­i açıklamışt­ı. 2014 yılından bu yana Tesla yönetim kurulunda bulunan Denholm, aynı zamanda Avustralya­lı telekom şirketi Telstra’nın da 2017’den beri finans direktörlü­ğü görevini yürütüyord­u. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’ndan (SEC) eylül ayında yapılan açıklamada Musk’ın, 45 gün içinde şirketin yönetim kurulu başkanlığı­ndan istifa edeceği ve gelecek 3 yıl boyunca bu pozisyona aday olamayacağ­ı ifade edilmişti. Aynı zamanda Musk’ın, “Davadaki suçlamalar­ı kabul ya da reddetmede­n” kendisi ve şirketi adına 20’şer milyon dolar ceza ödemeyi kabul ettiği bildirilmi­şti.

ELON MUSK, TESLA’DAKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ. YERİNE ROBYN DENHOLM GETİRİLDİ.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye