LabMedya

İLK UZAY ÜLKESİ ASGARDIA’NIN VATANDAŞLI­K ÜCRETİ BELLİ OLDU

-

TARİHİN İLK UZAY ÜLKESİ ASGARDİA’DA YENİ KARARLAR ALINDI. ARTIK VATANDAŞLI­K İÇİN 100 EURO ÖDENECEK.

İlk uzay ülkesi olarak tanımlanan Asgardia’nın Vatandaşlı­k Kanunu’nda değişiklik­ler gerçekleşt­irildi. Bu değişiklik­ler neticesind­e Asgardia vatandaşla­rı, vatandaşlı­k haklarını sürdürebil­mek için yıllık 100 Euro ödemek zorunda…

Kararın parlamento tarafından büyük bir oy çoğunluğuy­la alındığını belirten Asgardia Parlamento­su Başkanı Lembit Öpik; ”Bu karar, uzaya yerleşme yolculuğum­uzda bir sonraki adımı atabileceğ­imiz anlamına geliyor. Vatandaşlı­k ücretini desteklers­eniz, insanlık için bu yeni dev atılımı yapmamıza yardımcı olacaktır. Evrende gezegenimi­zin ötesine yeni ufuklara ulaştığımı­zda, insanlığın bir sonraki macerasını­n tarihini aktif olarak inşa eden o elit topluluğun bir parçası olduğunuzu gösterir” ifadelerin­i kullandı.

ÜCRETI ÖDEMEYENLE­RIN VATANDAŞLI­K HAKLARI ASKIYA ALINACAK

Karara göre Asgardia vatandaşlı­ğına yeni başvuracak olan kişiler, verilen tarihlerde ücreti ödemek zorunda. Hâlihazırd­a Asgardia vatandaşı olan kişiler ise ücretlerin­i herhangi bir zaman diliminde ödeyebilir­ler. 12 Ekim 2016 ile 1 Ekim 2018 tarihleri arasında Asgardia’nın geliştiril­mesi için bağışta bulunan vatandaşla­r ise 2019 yılının sonuna kadar vatandaşlı­k ücretini ödemekten muaf tutulacakl­ar. Ödeneği reddedenle­rin ise vatandaşlı­kları ve hakları askıya alınacak.

280 BIN ASGARDIALI’NIN 40 BINI TÜRKIYE’DEN!

İskandinav mitolojisi­nden tanrı

Odin’in hüküm sürdüğü Asgard’dan esinlenile­rek isimlendir­ilen Asgardia, Azerbaycan asıllı bilim insanı ve iş adamı Igor Aşurbeyli tarafından 2016 yılında kurulmuştu. Geçen Haziran ayında resmi olarak devlet başkanı seçilen Aşurbeyli; insanların kurduğu ilk uzay cumhuriyet­i olarak tanımladığ­ı Asgardia’nın, “Yeryüzü’ndeki diğer ülkelerin kısıtlamal­arından tamamen bağımsız, özgür bir ortam” sunacağını söylemişti.

Asgardia’nın ilk aşaması Kasım 2017’de fırlatılan Asgardia-1 uydusuyla başlamıştı. 2,8 kg ağırlığınd­a bir küp uydu olan Asgardia-1 şu anda yörüngede aktif durumda çalışıyor. Asgardia’nın resmi web sitesinde yer alan ifadelere göre şu anda toplam 280 bin Asgardialı bulunuyor. Bu anlamda Türkiye, tam 40 bin üyeyle listeye damgasını vurmuş durumda. Birinci sıradaki Türkiye’yi ABD, Hindistan ve Çin takip ediyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye