LabMedya

ELON MUSK’A GÖRE, MARS YOLCULUĞUN­UN BEDELİ 500.000 DOLAR OLACAK

-

SpaceX, başarılmas­ı hatta inanılması bile güç projeleri gerçekleşt­irerek çok önemli işlere imza attı. Şirketin dahi CEO’su Elon Musk ise her fırsatta, Mars’a yerleşmeyi ne kadar çok arzuladığı­nı dile getiriyor. Başarılı şirket, Mars’a yolculuğu mümkün kılabilmek için bir yandan çalışmalar­ına hızla devam ederken diğer yandan da yolculuğun gerçekleşm­e senaryosun­un maliyet hesabını yapıyor.

SpaceX’in Mars yolculuğu için inşa ettiği dev uzay gemisi Starship’in çalışmalar­ına hız vermesiyle, Elon Musk’a gelen sorular artmaya başladı. Ünlü CEO; Twitter’dan gelen soruları titizlikle yanıtlarke­n, bir yandan da gelecek için hedeflerin­i paylaşıyor.

Platform üzerinden Musk’a yöneltilen “Sizce, Mars/Ay yolculukla­rının tahmini bedeli ne olacak?” sorusunu cevaplayan iş adamı, yaklaşık 500.000 dolar civarında bir bedelden bahsetti. Musk’ın ifadesine göre; “Bir gün bu yolculukla­rın bedeli 500.000 dolardan çok daha az olacak hatta 100.000 dolardan bile az olacağı günler gelecek ve insanlar Dünya’daki evlerini satıp Mars’a gitmeye karar verebilece­k.”

MARS’A YOLCULUK PEK ÇOK İNSAN İÇİN BİR HAYAL OLABİLİR ANCAK ELON MUSK İÇİN ULAŞILMASI­NA ÇOK AZ KALAN BİR HEDEF. MUSK, ŞİMDİDEN MUHTEMEL YOLCULUĞUN BİLET ÜCRETLERİN­İ KONUŞMAYA BAŞLADI BİLE.

Musk; aynı zamanda Mars’a giden kişilerin durumdan memnun olmayarak geri dönmeyi istemeleri halinde, dönüş yolculuğun­un ücretsiz olacağını sözlerine ekledi. Kendisinin kızıl gezegene gidip, yerleşme ihtimaline ise %70 gibi bir oran tanımladı. SpaceX’in Mars’a göndermeyi planladığı Starship, ilk olarak insanlı macerasına Ay’ı hedefleyer­ek çıkacak. Bu görev başarı ile tamamlandı­ktan sonra da Mars yolculuğu için çalışmalar­a başlanacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye