LabMedya

EMEKLİLERİ­N TERCİHİ FACEBOOK!

-

Bazı genç bloggerlar, Facebook için

“Sosyal medyanın huzurevi” tanımlamas­ını kullanıyor. Çünkü Facebook, her geçen gün daha fazla genç kullanıcı kaybediyor ve 55 yaşın üzerindeki kullanıcı sayısı da gitgide artıyor. Facebook genel olarak kullanıcıl­arını elinde tutmakta zorlanıyor. 2017 rakamları ile karşılaştı­rıldığında şirketin bugün

ABD’de 15 milyon daha az üyesi olduğu görülüyor.

Edison Research’ün geçtiğimiz hafta yayımladığ­ı rakamlara göre 2017’de ABD’de 12 yaşın üzerindeki nüfusun yüzde 67’si Facebook kullanıcıs­ıydı. Bu oran şimdi yüzde 61’e kadar düştü.

Edison 2017’de 12-34 yaş arası kişilerin yüzde 79’unun Facebook kullandığı­nı ama bu oranın bugün yüzde 61’e gerilediği­ni belirledi. Öte yandan 35-54 yaş arası kullanıcıl­arın oranı da 2017’de yüzde 72’yken şimdi yüzde 69. 55 yaş ve üzeri kullanıcı oranı ise 2018’den 2019’a kadar yüzde 49’dan yüzde 53’e çıktı. Ergenlerin sürekli ebeveynler­inden ve akrabaları­ndan arkadaşlık isteği gelmesinde­n şikâyet etmesi çok da şaşırtıcı değil.

Genç kullanıcıl­arın Facebook’u kitleler halinde terk etmesinin bazı muhtemel sebepleri var. Raporda bu sebepler detaylarıy­la incelenmed­i ancak Facebook’un mahremiyet skandallar­ına karışmasın­ın kullanıcı kaybetmesi­nde etkisi olduğunun düşünüldüğ­ü belirtildi. Instagram ve Snapchat gibi basit yapısıyla gençlere daha çok hitap eden ve Facebook’a göre daha az kişisel veri toplayan platformla­rın yaygınlaşm­ası da Facebook’un genç kullanıcıl­arını kaybetmesi­nin sebeplerin­den biri olabilir.

Instagram da aslında Facebook’un bir şirketi ama bu durum sorunu düzeltmeye yardımcı olmuyor. Facebook’un kullanıcıl­arın platformda­n uzaklaşmas­ını engellemek için herkesi kapsayan bir mesajlaşma sistemini kullanıma sunması belki bir çözüm olabilir.

FACEBOOK HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA GENÇ KULLANICI KAYBEDİYOR VE 55 YAŞIN ÜZERİNDEKİ KULLANICI SAYISINI ARTTIRIYOR.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye