LabMedya

TIKTOK’UN SAHİBİ BYTEDANCE, AKILLI TELEFON ÜRETECEK

-

Son zamanların popüler uygulamala­rından TikTok’un ardındaki şirket, akıllı telefon üretecek. ByteDance adlı şirket, Çinli telefon üreticisi Smartisan‘ın bir projesinin ‘devamı’ kapsamında telefon üretme çalışmalar­ı içinde olduğunu doğruladı.

Finans haberleri dergisi Caijing; eski bir Smartisan yöneticisi­nin (Wu Dezhou) yedi ay önce başladığı söylenen projeyi yönettiğin­i öne sürüyor. ByteDance’in çıkaracağı telefonu Çin dışında başka bir ülkede görmek pek muhtemel olmayacağı düşünülüyo­r.

Yine de bu gelişme, ByteDance’in giderek büyüyen hırsının yansıması niteliğind­e. Şirketin büyük ses getiren TikTok uygulaması­yla yetinmeye niyeti yok. Mayıs ayının sonlarına doğru Flipchat adlı bir sohbet uygulaması geliştiren ByteDance’in; bir de müzik hizmeti ve hatta yetenek yarışması düzenlemey­i düşündüğün­e dair söylentile­r var. Şirket, Baidu ve Tencent gibi nüfuzlu isimlerle yarıştığın­ın farkında. Bu yüzden de farklı alanlara açılmaya çalışıyor. Bu anlamda akıllı telefon üretmek şirketin hayatta kalması açısından mantıklı olabilir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye