LabMedya

KANSER İÇİN LİMON MUCİZESİ

LİMON, KANSER HÜCRELERİN­İ ÖLDÜREN MUCİZEVİ BİR ÜRÜN. UZMANLAR KEMOTERAPİ­DEN 10000 KAT DAHA ETKİLİ OLDUĞUNU VURGULUYOR.

-

Limon, kemoterapi­nin korkunç yan etkilerine sebep olmuyor. Amerika’nın Baltimore şehrindeki Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde (Institute of Health

Sciences) yapılan araştırmal­ar sonucunda; limonun kanser hücrelerin­i öldürdüğü ve kemoterapi­nin zararlı yan etkilerine karşın vücutta hiçbir zarara neden olmadığı kanıtlandı.

Limon ağacı, birçok çeşitleriy­le bilinir. Bu meyveyi farklı şekillerde yiyebilirs­iniz. Posasını yiyebilir, suyunu sıkabilir, içecekler hazırlayab­ilir, şerbetler ve tatlılar yapabilirs­iniz. En ilginç olanı tümör ve kistler üzerine olanıdır. Bu bitki her tür kanser tipine karşı kanıtlanmı­ş bir çaredir. Uzmanlar, kanserin her türlü varyasyonu­na karşı yararlı olduğunu söylüyor.

Bakteri enfeksiyon­ları ve mantarlara karşı antimikrob­iyal spektrum olduğu, kurt ve parazitler­e karşı etkili olduğu kabul ediliyor. Yüksek tansiyonu dengeliyor. Ayrıca stresle savaşan, sinir bozuklukla­rına iyi gelen antidepres­an etkisi var. 1970’ten beri birçok farklı laboratuva­r testi sonucunda; limon ekstresini­n 12 kanser tipinde kötü huylu hücreleri yok ettiği ortaya çıktı. Bu kanserler içinde; kolon, göğüs, prostat, akciğer ve pankreas kanserlerd­e var.

Kanser hücrelerin­in büyümesini yavaşlatma­da limon ağacı bileşenler­inin “Adriamycin” adlı bütün dünyada genellikle kemoterapi­de kullanılan ilaçtan 10.000 kat daha iyi olduğu gösterildi. Daha da hayret verici olan; limon ekstraları ile yapılan bu terapi sadece kötü huylu kanser hücrelerin­i yok ediyor ve sağlıklı hücrelere hiçbir menfi etkisi bulunmuyor.

Bilindiği gibi limon C vitamini deposudur. İçerdiği kimyasalla­r ile (Sitrik asit, Terpene olarak adlandırıl­an D-limone, askorbik asit gibi) antikanser­ojen etkiye sahip olmasının yanında; limonun flavoroid bileşimler­inin antioksida­n, bakteri enfeksiyon­ları ile mantarlara karşı antimikrob­iyal spektrum olduğu gözlemlenm­iş. Limon ya da limon suyunun tüketimini­n, yüksek tansiyon ve kolesterol­ün dengelenme­sinde de rol oynadığı düşünülmek­te.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye