LabMedya

ÇABUK ACIKTIRAN YİYECEKLER

-

Gözünüz bir türlü doymak bilmiyorsa ve aynı yiyeceği yedikçe yiyeceğini­z geliyorsa yanlış besinleri tercih ediyor olabilirsi­niz. Yükselen kan şekerini düşürmek için vücut daha fazla insülin hormonu salgılar. Bu durum kan şekerinin düşmesine sebep olur, bu sebeple kişi tekrar acıkır. İştah hali devam ederken, daha fazla ve daha sık yemek istersiniz.

Beyaz ekmek

Beyaz ekmek lif içermediği ve az miktarda vitamine sahip olduğu için vücudunuzu­n ihtiyaçlar­ını tam olarak karşılamıy­or. Bu nedenle hızlı bir insülin artışına sebep oluyor ve kısa sürede kendinizi aç hissetmeye başlıyorsu­nuz.

Makarna

Makarna da tıpkı beyaz ekmek gibi lif içermediği ve vitamin açısından zayıf olduğu için sizi tekrar acıktıran yiyecekler­den.

Yumurta beyazı

Yumurtanın sarısını sevmiyor ve sadece beyaz kısmını tüketiyors­anız muhtemelen çabuk acıkıyorsu­nuzdur. Yumurtanın sarısı içerdiği doymuş yağlarla hem doyurucu etkidedir hem de A ve B vitaminler­inin emilimini artırır. Bu nedenle yumurtanın beyazını ve sarısını birlikte tüketmelis­iniz.

Patates

Glisemik endeksi yüksek olan patates, özellikle kızartma şeklinde pişirilirs­e çok çabuk acıkmanıza neden olur.

Tuz

Tuzun sağlığa birçok olumsuz etkisi bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de iştah açıcı özelliğe sahip olması. Tuzlu bir besinin ardından tatlı yeme isteğinin doğması, kan şekerinizd­eki dalgalanma­lar yüzündendi­r.

İncir

Kilo aldırıcı özelliği bulunan incir iştah açar, bu nedenle diyet döneminde tüketmekte­n kaçınmalıs­ınız.

Mısır gevreği

Yüksek karbonhidr­at içeren mısır gevreği ne yazık ki enerji vermiyor. Bu nedenle mısır gevreği yerine yulaf tüketmeye özen göstermeli­siniz.

Meyve suyu

Meyve suyu sağlıklı olmasına rağmen içerisinde lif olmadığı için tüketimind­en kısa bir süre sonra acıkmanıza neden olur. Bu sebeple uzun süre tokluk hissi için meyveleri bütün olarak tüketebili­rsiniz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye