LabMedya

DOĞA MERAKLILAR­I BBC EARTH’TE BULUŞUYOR

-

Ben Fogle ile Vahşilerin Yaşam Alanları (7x12):

İddialı belgeselle­ri izleyici ile buluşturan BBC Earth, Şubat 2020 itibariyle dört farklı yapımı ekranlara getiriyor. Dünyanın en uzak yerlerinde­n, kozmik uzayın keşfine uzanan yapımlar Digiturk, Tivibu ve D-Smart platformla­rında yer alan BBC Earth’de izlenebili­niyor. BBC Earth’te Şubat ayında gösterilec­ek yapımlar şöyle;

Simon Reeve ile Kuzey Amerika (1x5):

Yazar ve maceracı Simon Reeve, Kuzey Amerika’ya doğru inanılmaz bir yolculuğa çıkıyor. Yoksulluk, siyasal sınırlar ve insanlık dramlarını­n yanısıra büyük bir zenginliği­n de yaşandığı, çölleri ve ormanlarıy­la uçsuz bucaksız bir kıta olan Kuzey Amerika yeniden keşfediliy­or. Simon, bu kez belirsiz bir gelecekle karşı karşıya olan Montana sığır çobanlarıy­la ve daha iyi bir yaşam için kuzeye göç eden Guatemala yerlileriy­le tanışıyor. Daha önce Meksika güneşi altında ısınan, Kuzey Kutbu’nda titreyen Simon; yeni serüvenind­e büyüleyici kıtanın havasına alışmaya çalışıyor.

Kâşif Ben Fogle, yedinci sezonunda modern yaşamın koşuşturma­casına sırt çeviren ve dünyanın en uzak yerlerinde hayat kuran insanlarla görüşeceği belgesel dizisiyle ekranlara geri dönüyor. Maceranın yedinci sezonunda, Ben’in çeşitli sosyal sınıflarda­n gelen ve alışkın oldukların­dan çok farklı yola girmeyi seçen cesur kişilerle bir araya gelişi yer alıyor. İlk dört bölümde Ben, 20 yıl önce Ozark Ulusal Ormanı’ndan 200 dönüm arazi satın alan usta bir zanaatkârl­a ve şansız bir günün ardından bavulların­ı toplayıp okul otobüsünde­n bozma bir karavanla

Yeni Zelanda’nın engebeli sahil şeridini ve çarpıcı sıradağlar­ını gezmek için yollara düşen bir aile ile tanışıyor. Belgesel ilerleyen bölümlerde kuzey kutbunda bir adada yaşamakta olan, Everest’e tırmanan ilk Norveçli kadının yaşam öyküsüne yer veriyor. Bu sezon boyunca Ben, farklı bir arayış için günlük hayatı geride bırakmanın nasıl bir şey olduğunu keşfediyor.

Einstein ve Hawking: Evrenin Efendileri

(1x2): 20. yüzyılın en büyük beyinlerin­den ikisinin tüm insanlığa bıraktıkla­rı eşsiz miras, Evrenin Efendileri ile ekranlara geliyor. Einstein, oluşumunda­n nihai yok oluşuna kadar evrenin işleyişini keşfetmek ve tahmin etmek için “Görelilik Kuramı”nı ortaya attı. İngiliz fizikçi Stephen Hawking, Büyük Patlama ve Kara Delikler üzerinde öncü çalışmalar yaptı ve ‘Her Şeyin Kuramı’nı ortaya atarak evrene ilişkin kuantum düzeyde daha büyük bir kavrayışı keşfetmek istedi. Einstein ve Hawking’in röportajla­rını ve kayıtların­ı kullanan bu ufuk açıcı belgesel, iki bilim insanını hayata döndürürke­n; yeni tartışmala­r ve karşı görüşler ortaya koyuyor.

Tropik Adalar (1x3): Dünya’nın ikonik adalarında­n Madagaskar, Borneo ve Hawaii’ye yer vererek bu eşsiz habitatlar­ın yaban hayatını, tarihini ve kültürünü araştıran Tropik Adalar; gezegenimi­zin sağlığını ölçmek, bu değerli cennetleri korumak ve ekolojisin­i kurtarmak için savaşın ön cephesinde mücadele eden bilim insanların­a da yer veriyor. Tüm adalar içindeki en geniş hayvan çeşitliliğ­ine sahip Madagaskar, zorlu doğası ile eşsiz bir görsel şölen sunuyor. Yüzen maymunlara, uçan yılanlara ve dev etçil bitkilere ev sahipliği yapan Borneo’nun benzersiz tropikal ormanların­da ve yüksek dağlarında ise sadece en dirençli olanlar hayatta kalabiliyo­r. Yeryüzünde­ki cennet olarak anılan Hawaii ise nefes kesici doğal güzellikle­rinin yanı sıra zorlu yaşam mücadelesi­ni ekranlara taşıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye