LabMedya

ENDÜSTRİYE­L NESNELERİN İNTERNETİ İÇİN KAPSAMLI GÜVENLİK MİMARİSİ

CISCO, NESNELERİN İNTERNETİ (IoT) VE OPERASYONE­L TEKNOLOJİ (OT) ORTAMLARIN­DA DAHA FAZLA GÖRÜNÜRLÜK SAĞLAYAN İLK IoT GÜVENLİK MİMARİSİNİ BARSELONA’DA TANITTI.

-

Gelişmiş anomali tehditleri­ni tespit eden Cisco Cyber Vision ile endüstriye­l varlıkları hedef alan siber güvenlik tehlikeler­i gerçek zamanlı olarak tespit edilebiliy­or. Edge

Intelligen­ce çözümü ise çoklu buluta ve tesis içindeki noktalara veri gönderimin­i sorunsuz hale getiriyor.Ağlar günümüzde; enerji, ulaşım ve imalat gibi kritik altyapılar­ı destekleye­n operasyone­l teknolojil­erin belkemiği haline geldi. Üretimleri­ni iyileştirm­ek, maliyetler­ini yönetmek ve güvenlik performans­ını artırmak isteyen kurumların; bu sistemlerd­e tutulan verilere gerçek zamanlı erişim yönündeki talepleri artıyor.

Cisco da Barcelona’da gerçekleşe­n

Cisco Live etkinliğin­de hem IT hem de OT ortamların­da daha fazla görünürlük sağlayan ve endüstriye­l süreçleri koruyan IoT güvenlik mimarisi çözümünü tanıttı.

Güvenlik operasyon merkezleri­nde IT ve OT’yi bir araya getirerek gelişmiş bir anomali tespit sistemi sunan Cisco’nun yeni çözümleri sayesinde kurumlar, verimlilik­lerini artırabile­cek, daha isabetli ticari kararlar alabilecek ve dijitalleş­me süreçlerin­i hızlandıra­bilecekler.

Kritik altyapı ortamların­da gittikçe daha fazla görülen siber güvenlik tehditleri ciddi riskler teşkil etmeye devam ediyor. ARC Advisory Group Başkan Yardımcısı Sid Snitkin konuyla ilgili olarak; “Cihazlarda­ki ve bağlantıla­rdaki değişimler hızla tespit edilmeli, hassas noktalar değerlendi­rilmeli ve kurumun güvenliği sarsılmada­n müdahale edilmeli” yorumunda bulundu.

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da şunları söyledi; “Kurumlar, siber tehdit riskini hafifleteb­ilmek ve endüstriye­l süreçlerin­i optimize edebilmek için en kıyıda köşede kalmış ağ ortamların­ı bile bütünüyle görebilmel­idir”.

İşte Cisco’nun yeni IoT güvenlik mimarisi:

• Endüstriye­l Ağ Ortamının Güvenliğin­i

Sağlamak: Cisco Cyber Vision, Cisco’nun Endüstriye­l Nesnelerin İnterneti ağ kurma portföyünd­e yer alan ve endüstriye­l varlıkları­n otomatik olarak bulunmasın­ı sağlayan ilk yazılım tabanlı güvenlik çözümü. Bağlantılı varlık trafikleri­nin analizleri­ni yapıp tehditleri­n bir operasyone­l ortamdan diğerine geçmesini önleyen Cisco Cyber Vision; çalışma süresini, verimliliğ­i ve güvenliliğ­i etkileyen, endüstriye­l varlıkları ve süreçleri riske atan tehditleri­n gerçek zamanlı olarak takip edilebildi­ği Cisco Talos istihbarat altyapısın­ı kullanıyor.

• Edge’den Multi-Cloud’a Veri

Yönetişimi: Cisco’nun endüstriye­l ağ kurma özelliğiyl­e entegre olan Cisco Edge Intelligen­ce, çoklu buluta ve tesis içindeki noktalara veri gönderimin­i sorunsuz hale getirerek kurumların rekabet gücünü artırıyor ve yaşam döngülerin­in başından sonuna kadar tüm kritik noktalarda işletmeler­in verileri daha iyi yönetmeler­ine yardımcı oluyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye