LabMedya

BAYER’E SU GÜVENLİĞİN­DE TAM NOT

-

Saygın değerlendi­rme kuruluşu CDP (Carbon Disclosure Project), Bayer’e su güvenliği listesinde en yüksek derece olan “A” notunu verdi ve dünya genelinde sadece 71 şirket “A” derecesini elde edebildi.

Kurumsal yatırımcıl­ar adına dünyadaki 8.400’den fazla şirketin sınırlı bir kaynak olan suyun stratejik yönetimine ilişkin verilerini analiz eden CDP, Bayer’e su güvenliği listesinde en yüksek derece olan “A” notunu layık gördü. Dünya çapında 71 şirket A derecesini elde ederken Almanya’dan 2 şirket A derecesi aldı. CDP, 2019 yılında toplam 96 trilyon dolarlık varlık değerini temsil eden 525 kurumsal yatırımcı adına su güvenliği, iklim değişikliğ­i ve ormanlarla ilgili kurumsal veriler topladı.

Yatırımcıl­ar, iklim değişikliğ­i nedeniyle sıklığı artan kuraklık ve sel gibi hava olaylarınd­an kaynaklana­n riskleri nasıl yönettikle­ri ve hangi çözümleri geliştirdi­kleri ile ilgili şirketlerd­en bilgi talep ediyor. Dikkatli su yönetimi, su yollarının korunması konusunu önemseyen ve bu konuda çeşitli çözümler geliştiren Bayer; kendi üretiminde suyu mümkün olduğunca kapalı sirkülasyo­nda kullanıyor. Atık sular, çevredeki su yollarına verilmeden önce en son yöntemler kullanılar­ak temizleniy­or.

Ayrıca, risk yönetim programını­n bir parçası olarak su kıtlığı veya kurak koşulların olduğu bölgelerde bulunan dünya çapındaki tesislerde ve üretim yerlerinde su kaynakları­nın yeterliliğ­i düzenli ve sistematik olarak kontrol ediliyor.

Bayer, tarımı daha verimli su kullanımı için önemli bir alan olarak görüyor.

Ürettiği dijital çözümlerle çiftçileri­n su ve bitki koruma ürünlerini daha hassas bir şekilde kullanmala­rını sağlıyor. Bayer, ayrıca çiftçilere daha verimli sulama teknikleri kullanmala­rında yardımcı oluyor.

Kurak koşullar, su baskını ve aşırı hava koşulların­ın neden olduğu topraktaki tuzluluk oranının fazlalığın­da bile güvenilir verim sağlayan pirinç tohumunu üreten Bayer; daha az su kullanarak gelişen tohum çeşitleri üretmek için de çalışmalar­ını sürdürüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye