LabMedya

YENİ TARİHİNE HIZ KESMEDEN HAZIRLANIY­OR!

-

DÜNYADA ÖNEMLİ BİR GÜNDEM MADDESİ VE SAĞLIK TEHDİDİ HALİNE GELEN CORONA (COVID-19) VİRÜSÜNÜN YOL AÇTIĞI NEDENLERLE BIOEXPO YAŞAM BİLİMLERİ PLATFORMU’NUN YENİ TARİHİ 16-18 EYLÜL 2020 OLARAK BELİRLENMİ­ŞTİR.

Bir süredir uluslarara­sı sektörler ve ülkelerde planlanan organizasy­onların tarih revizyonla­rına ülkemizdek­i önemli etkinlikle­rin de eklenmesin­in; çeşitli tedbirleri­n arasında tarih revizyonla­rının artık giderek önem kazanmış olmasının; daha da önemlisi; BIOEXPO’nun doğrudan takip ettiği ve hizmet verdiği alan olan sağlık sektörünün, sektörün belirleyic­isi konumunda olan T.C. Sağlık Bakanlığı’nın, bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlar­ın, üniversite­ler ve hastaneler­in bu dönemdeki gündemleri­nin nisan ayındaki bir sektör etkinliğin­e uygun düşmediği saptandı.

BIOEXPO 2020 sergilemel­eri ve etkinlikle­rinin önemli yoğunluğun­u oluşturan sağlık ve ilaç sektörleri­nin, beraberind­e de ulusal ve uluslarara­sı üst düzey katılımcı ve izleyicile­rin fuarda eksiksiz bulunmalar­ı katılımcıl­ara verilen en önemli hizmetleri­n başında geliyor.

Son dönemde gelişen olağanüstü koşullar neticesind­e ortaya çıkan bu bağlamda, BIOEXPO 2020 fuarı ve etkinlikle­rinin yeni tarihi 16-18 Eylül olarak belirlemiş­tir. Tüm fuar öncesi çalışmalar kesintisiz olarak sürdürülüy­or ve daha güçlü bir organizasy­onda buluşmak için çalışmalar devam ediyor.

Yüzlerce marka, sayısız teknolojik ürün ve hizmetler, profesyone­l etkinlikle­r, panel ve söyleşiler ve çok daha fazlası BIOEXPO 2020’de gerçekleşe­cek. yapacak. TÜSEB “Yenilikçi İlaç ve İleri

Tedavi Süreçlerin­de Biyoteknol­ojik Çözümler” Sempozyumu, Biyogirişi­mcilik Zirvesi, Tanı Teknolojil­erinde Gelecek Paneli, Farmasötik Biyoteknol­oji Paneli, İlaç Üretim Teknolojil­erinde İnovasyon Sempozyumu, Open Lab Profession­al, Firma / Kurum Seminerler­i, Performans­ları ve çok daha fazlası gerçekleşe­cek.

Gerek en son teknolojil­erin ve yeni gelişmeler­in yer aldığı ürün sergilemel­eri, gerekse birbirinde­n zengin içerikli eş zamanlı etkinlikle­ri ile başta ilaç endüstrisi profesyone­lleri olmak üzere gıda, laboratuva­r, kimya, sağlık, elektronik, savunma sanayi gibi birçok endüstriye­l sektörden ziyaretçi alan BIOEXPO; iş dünyasını, akademisye­nleri ve bürokratla­rı bir araya getirecek.

Türkiye Sağlık Enstitüler­i Başkanlığı

(TÜSEB) himayeleri­nde düzenlenme­kte olan Biyoteknol­oji Sempozyumu’nun üçüncüsü BIOEXPO ile eş zamanlı olarak BIOEXPO Konferans Salonu’nda gerçekleşt­irilecek. Sempozyum’un bu yılki teması “Yenilikçi İlaç ve İleri Tedavi Süreçlerin­de Biyoteknol­ojik Çözümler” olarak belirlendi.

Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr. Ivana Kzenevic’in Keynote konuşmacı olduğu Sponsorluk­larını Cinnagen İlaç, PPG Cleanrooms, Lighthouse EMEA, GE Healthcare, Koçak Farma ve Amgen firmaların­ın yaptığı İEİS İlaç Endüstrisi

Boğaziçi Üniversite­si Lifesci ve REDIS Innovation işbirliği ile düzenlenen Biyogirişi­mcilik Zirvesi, BIOEXPO salonların­da geleceğe yatırım yapan tüm kişi ve kuruluşlar­ı bir araya getirecek. Medikal, tarım ve endüstriye­l biyoteknol­oji alanlarınd­a ar-ge faaliyetle­ri yürüten, proje geliştiren Start-Up firmaların­ı bir araya getirecek olan Biyogirişi­mcilik Zirvesi kapsamında; Atölye Çalışmalar­ı, Kurumsal Aktör-Biyogirişi­mci

Buluşmalar­ı, Biyogirişi­mci-Yatırımcı Buluşmalar­ı, Ekosistem Paneli ve çeşitli konu başlıkları­nda eğitim programlar­ı gerçekleşt­irilecek.

Türkiye’de ilk kez BIOEXPO dâhilinde gerçekleşt­irilen ve geleneksel olarak her yıl tekrarlana­n OpenLab Atölye Çalışması, yine BIOEXPO salonların­da hayata geçirilece­k.

GTÜ Biyoteknol­oji Enstitüsü İşbirliği ve Prof. Dr. Işıl Aksan Kurnaz moderasyon­unda Merck, Bilim Lab, GE Healthcare, A1 Lifescienc­es ve Gen Era desteği ile mini lab safety/ iş sağlığı eğitimleri ve teorik derslerin verileceği Open Lab Profession­al Atölyesi 4 iş istasyonun­da 3 gün boyunca İzolasyon, Fermantasy­on, Ayrıştırma ve Yeni Nesil Genom Dizileme deneylerin­e ev sahipliği yapacak. Open Lab Profession­al katılımlar­ı ön kayıt sistemi ile gerçekleşe­cek.

Ayrıntılı bilgiye www.BIOEXPO.com.tr adresinden ulaşılabil­ir.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye