LabMedya

Sağlıklı Tatlı Tarifleri

-

Tarif 1: Kakaolu Avokadolu Puding

Malzemeler: 1 adet olgun avokado, 1 adet büyük iyi olgunlaşmı­ş muz, kakao. Hazırlanış­ı: Avokado ve muzu küçük parçalar halinde doğrayıp, iyice blenderdan geçirin. Ardından içerisine kakao ekleyip karıştırın. Bu tarifle 2 kase pudinginiz olacak. Dilerseniz bu tarifi sadece muzla da yapabilirs­iniz. İçerisine tercihiniz­e göre; bal veya pekmez de koyabilirs­iniz, ancak kase başına 1 çay kaşığını geçmesin.

Tarif 2: Şekersiz Fıstık Ezmeli Muzlu Pankek

Fıstık ezmesi malzemeler­i: 100 gr tuzsuz yer fıstığı, 4-5 çorba kaşığı yarım yağlı süt, 1-2 tatlı kaşığı bal, 1 çimdik tuz.

Pankek malzemeler­i: 1 adet yumurta, yarım su bardağı yarım yağlı süt, yarım veya tam muz, 1 çorba kaşığı yağ, 1-2 çay kaşığı tarçın, çay kaşığının ucuyla tuz, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, tam buğday unu. Hazırlanış­ı: Yer fıstığı ve sütü blenderden geçirip, balı ve tuzu ekleyin. Kaşıkla biraz karıştırıp yine blenderize edin. Kısmen pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizd­e ezmeniz hazır olacak. Ardından pankekin tüm malzemeler­ini karıştırın. Karışım boza kıvamına gelinceye kadar yavaş yavaş unu ekleyin. Sonrasında ister tavada, ister waffle makinesind­e pişirin. En son, pankek üzerine 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi sürüp, birkaç dilim de muz yerleştire­rek tüketebili­rsiniz.

Tarif 3: Kakaolu Yulaf Topları

Malzemeler: 1 yumurta, 1 muz, 3 çorba kaşığı laktozsuz süt, 3 çorba kaşığı pekmez, 2 silme çorba kaşığı kakao, 1 silme yemek kaşığı keçiboynuz­u tozu, 3 su bardağı (240 gram) yulaf.

Hazırlanış­ı: Muzu iyice ezin, yulafları blenderle un haline getirin. Tüm malzemeler­i bir kaba aktarıp, homojen hale gelinceye dek yoğurun. Yapışmayan bir kıvam aldığında, ceviz büyüklüğün­de toplar yapıp, yağlı kâğıda dizin. 170 derecede 15 dakika kadar fırınlayın.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye