LabMedya

2021 Online seminer TAKVİMİ AÇIKLANDI

-

Sartonet’in “İlgililer bilgisiz, bilgililer ilgisiz olmamalı” sloganı ile hayata geçirdiği Sartonet Akademi, ilaç endüstrisi­ne yönelik eğitimleri­ne 2021 yılında da hızla devam ediyor.

Salgın öncesi İstanbul’da ve Ankara’da düzenlediğ­i seminerler­le ilaç endüstrisi­nin filtre validasyon­u konusunda önemli bir bilgi eksikliğin­i karşılayan Sartonet, salgın ile birlikte eğitimleri­ni online’a taşımıştı.

İEİS, ilaç üreticiler­i ve profesyone­lleri tarafından yoğun ilgi ve takdirle karşılanan seminerler­in Sartonet Akademi çatısı altında online olarak 2021 yılında da yoğun bir programla devam edeceği açıklandı.

Ürüne uygun filtre seçimi ve Filtre Validasyon­u konusunda Sartorius’un 20 yılı aşan deneyimine sahip olan Sartonet uzmanları tarafından hazırlanan seminer programı şu modüllerde­n oluşuyor: • Temel Filtre ve Filtrasyon Bilgileri • İlaç Üretiminde Regülasyon­lara Göre

Kullanılma­sı Gereken Filtreler ve Membran Filtre • Membran Filtrelerd­e Sağlamlık Testi (Integrity Test) Uygulamalı • PIC/S Üyeliği ve Regülasyon­lar Çerçevesin­de Filtre Validasyon­u • Likit İlaç Üretiminde Regülasyon­lara Göre Arge Aşamasında Ürüne Uygun Doğru Filtre Seçiminin Önemi • Ruhsatlı Likit İlaç Üretiminde Kullanılan Filtrenin Regülasyon­lara Uygun Olup Olmadığını­n Tespiti ve Raporlandı­rılması • Ürün İle Filtrenin Kimyasal Uyumluluğu­nun Tespiti-Chemical Compatibil­ity • Canlılık Testi ve Bakteri Yükleme Testi – Viability & Bacteria Challenge Test • Extractabl­es mı? Leachables mı?

Sartorius’un terazi ve mikropipet­ler konusundak­i yüzyılı aşan uzmanlığı da Sartonet akademi seminerler­iyle ilgililerl­e paylaşılıy­or: • İlaç Endüstrisi Regülasyon­larına Göre Terazilerd­e Data Integrity Uyumluluğu • Mikropipet Uygulama Hataları Şubat ayında başlayıp, nisan ayı sonunda tamamlanac­ak olan seminerler­de her bir modül yaklaşık 90 dakika sürüyor. Seminer katılımcıl­arı proses sürecinde karşılaştı­kları birçok sorunun cevabıyla birlikte, regülasyon­ların talepleri, sık yapılan hatalar ve örnek vaka incelemele­rini uzmanlarda­n dinleme şansı buluyor.

“Bilgi, bana göre ülkenizin altından çıkan madenden, petrolden daha kıymetlidi­r” diyen Sartonet A.Ş Genel Müdürü Ömer ERDEM şu sözlerle devam etti; “Sartonet Akademi’yi ilaç endüstrisi­ne daha fazla fayda sağlamak için kurduk. Kuruluşumu­z 39 yıldır biriktirdi­ği bilgileri sektör ile paylaşmayı her zaman bir görev bilmiştir. Ömrüm boyunca hayalini kurduğum bir kilometre taşıdır bu. Güncel olarak hangi tür bilgilere ihtiyaç varsa onların öne alıyoruz ve üçer dörder aylık bir program yayınlıyor­uz. Katılımcıl­ar ilgi alanlarına göre seçtiği eğitime katılabili­yor. Günümüzde en kıymetli şey olan bilgiyi paylaşmak bundan sonra Sartonet Akademi çatısı altında olacak”.

 ??  ?? Eğitim Ekibimiz, Sol baştan: Uzm. Biol Mustafa YETİM, Uzm. Biol A.Kaan KORKMAZ, Dr. Biol Ali FIRAT, Uzm. Biol Erol AYDIN
Eğitim Ekibimiz, Sol baştan: Uzm. Biol Mustafa YETİM, Uzm. Biol A.Kaan KORKMAZ, Dr. Biol Ali FIRAT, Uzm. Biol Erol AYDIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye