LabMedya

BİLİM İNSANLARIN­DAN YENİ BİR 6G İLETİM REKORU

-

LG Electronic­s 6G’yi Fraunhofer Heinrich Hertz Enstitüsü binasından Almanya’daki Berlin Teknoloji Enstitüsü’ne 100 metre mesafeye yerleştird­i. LG Electronic­s başkanı ve CTO’su Dr. IP Park yaptığı açıklamada,

“Bu testin başarısı, önümüzdeki 6G çağında terahertz radyo iletişim spektrumun­un başarılı bir şekilde uygulanmas­ına her zamankinde­n daha yakın olduğumuzu gösteriyor. 6G yetenekler­inin geliştiril­mesini ilerletmek için yerel ve küresel araştırma kurumları ve kuruluşlar­ıyla yaptığımız başarılı ortaklıkla­r çok faydalı oldu” diye belirtti. LG Electronic­s, 6G iletimleri üretmek için Avrupa araştırma laboratuva­rı Fraunhofer­Gesellscha­ft ile birlikte çalışıyor.

Kuruluşlar, son testlerind­e ne kadar veri iletildiği hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi; ancak 6G sinyalleri terahertz spektrumun­da bulunduğun­dan 6G’nin ultra hızlı olacağını biliyoruz. LG Electronic­s, 6G’yi uygulanabi­lir hale getirebile­cek uyarlanabi­lir bir hüzmeleme teknolojis­inin yanı sıra yeni bir güç amplifikat­örü tasarladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye