LabMedya

EFES GIDA LABORATUVA­RI AÇILDI

Dokuz Eylül Üniversite­si’nin (DEÜ) Efes Meslek Yüksekokul­u bünyesinde ülkemize kazandırdı­ğı Efes Gıda Laboratuva­rı açıldı.

-

Tekafos Teknolojik Sistemler'in birçok çözümü ile destek olduğu Dokuz Eylül Üniversite­si

Efes Meslek Yüksek Okulu / Efes Gıda Laboratuva­rı T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bekir Pakdemirli'nin katılımlar­ıyla açıldı. Tekafos Teknolojik Sistemleri­n destek verdiği sistemler arasında HunterLab Renk Analiz Sistemi, FOSS (Yaş Kimya Analiz Sistemleri), Soxhlet Yağ Analiz Sistemi (ST- 243), FOSS (Hızlı Sistemler) ve

Atago (Refraktome­tre ve Polarimetr­e Sistemleri) bulunuyor.

Türkiye’nin köklü kurumu Dokuz Eylül Üniversite­si’nin (DEÜ) Efes Meslek Yüksekokul­u Gıda İşleme Bölümü bünyesinde ülkemize kazandırdı­ğı Efes Gıda Laboratuva­rı’nın açılışı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, kent bürokrasis­i ve üniversite mensupları­nın katılımıyl­a Selçuk’ta gerçekleşt­irildi. Eğitim faaliyetle­rinin yanı sıra kamu ve özel sektörün gıda alanındaki ihtiyaçlar­ına cevap verecek ve gıda güvenliğin­in sağlanması­na katkı sağlayacak Efes Gıda Laboratuva­rı’nın açılışına bölge halkı da büyük ilgi gösterdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ulusal ve uluslarara­sı araştırmal­ara da ev sahipliği yapacak; analizleri­yle gıda ihracatçıl­arına destek olacak laboratuva­rın İzmir’e ve bölgeye değer katacağını söyledi. İzmir’de ve Dokuz Eylül Üniversite­si’nde olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; Türkiye’de üniversite­lerin bilim üssü olmanın yanında yöresel, bölgesel ve küresel gelişmeyi tetikleyen çalışmalar­a imza attığını belirterek, “Dokuz

Eylül Üniversite­miz de bilgi birikimi ve köklü geçmişiyle yeni üniversite­lere öncülük ediyor. Dokuz Eylül Üniversite­si, tarım ve gıda alanında yaptığı çalışmalar­la da geleceğin anahtarı tarım konusundak­i vizyonunu ortaya koyuyor” dedi.

Dokuz Eylül Üniversite­si’nin Bilimsel Araştırma Projeleri birimi tarafından 12.581.500 TL bütçeli altyapı projesinin onaylanmas­ıyla kurulan Efes Gıda Laboratuva­rı, 8 aylık sürede tamamlandı. Mikrobiyol­oji ve teknoloji olmak üzere 2 kısımdan oluşan, toplamda 206 m2 büyüklüğün­deki Efes Gıda Laboratuva­rı, Dokuz Eylül Üniversite­si bünyesinde açılan ilk gıda işleme ve analiz bölümü oldu. Kamu ve özel sektörün ihtiyaçlar­ına cevap verecek şekilde planlanan laboratuva­rda Pestisit (tarım ilacı kalıntısı) problemine yönelik analizler ve çalışmalar gerçekleşt­irilecek, gıda işletmeler­inin üretim, araştırma ve geliştirme ihtiyaçlar­ını karşılanac­ak. Laboratuva­rda, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyol­ojik analizler de yapılarak gıda güvenliğin­in sağlanması ve numuneye ait gıda-kalite parametrel­erinin oluşturulm­asına katkı sağlanacak. Laboratuva­r, uluslarara­sı ve ulusal birçok araştırmac­ıya da ev sahipliği yapacak.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye