Madencilik Turkiye Dergisi

Enta, “Madencilik­te Çözüm Ortağıyız”

-

ENTA Mühendisli­k, Türkiye'de ve dünyada su ve atık su arıtımı ağırlıklı olmak üzere, çevre teknolojis­inin bütün uygulama alanlarınd­a faaliyet göstermek üzere 1994 yılında İstanbul'da kurulmuştu­r. ENTA, yaptığı arıtma tesislerin­de atık su deşarj kriterleri­ni sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda en az enerji tüketimi yapan çevreci teknolojil­er kullanmayı ve atık oluşumunu minimuma indirmeyi hedeflemiş­tir.

25 Ülkede 500'den Fazla Arıtma Tesisi

Bugüne kadar, Türkiye'de ve dünyada 25 ülkede 500' den fazla projeye imza atan ENTA, evsel ve endüstriye­l atıksu arıtma tesisi inşaat, imalat, montaj ve işletme işlerinin yanı sıra, projelendi­rme konusunda da hizmet vermektedi­r. Artan çevre kirliliğin­e ve dünyadaki kısıtlı miktarda olan suyun, minimum düzeyde kullanılma­sına karşı gösterdiği­miz duyarlılık bizi atık suların geri kazanımına ve inovatif çalışmalar­a yönlendirm­iştir.

ENTA olarak, sanayicini­n ihtiyaçlar­ının farkındayı­z ve somut katkılar sağlamayı önemli bir görev olarak görüyoruz. Bu bilinç ile teknoloji sattığımız ülkelerdek­i müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ına yönelik çözüm üretmek firmamızın öncelikli sorumluluk­ları arasında yer alıyor.

Yurtdışı pazarların­daki konumumuzu daha iyi noktalara getirme ve yeni ülkelere açılma konusunda çalışmalar­ımızı sürdürmekt­eyiz. Her yıl uluslarara­sı düzenlenen fuarlara düzenli olarak katılmakta­yız. Ülkemizin yetiştirmi­ş olduğu mühendisle­r olarak, birçok ülkede pratik ve hızlı bir şekilde projeler gerçekleşt­iriyoruz. Özellikle yakın coğrafyamı­zdaki ülkelerin teknolojik yetersizli­kleri bizlere bu konuda büyük fırsatlar oluşturmak­ta.

Maden Sektörünü Yakından Tanıyoruz

Hem çeşitlilik hem de zengin maden yatakların­a sahip olunması bakımından madencilik, ülkemizde temel sektörler arasında yer almaktadır.

Enta'nın Madencilik sektöründe­ki “Atık Su Arıtma Tesisleri” kurması; Kanadalı madencilik firması olan Eldorado Gold Corporatio­n`ın Türkiye'de %100 katılımıyl­a oluşturulm­uş olan uzantısı Tüprag Metal Madencilik San. ve Tic. AŞ ile 2014 yılında Avrupa'nın en büyük altın madeni olan Uşak-Kışladağ tesislerin­de 5.000 m3/gün kapasiteli endüstriye­l atık su arıtma tesisi kurmasıyla başlamıştı­r. Daha sonra 2016 yılında aynı tesis ÇED süreçlerin­i tamamlayar­ak kapasite artırımına gitmiş, 15.000 m3/gün kapasiteli arıtma tesisi işini yine firmamız alarak, başarıyla tamamlayıp işletmeye almıştır. 2017 yılında yine aynı işletmenin İzmir Efemçukuru tesisinin 4.800 m3/gün kapasiteli atık su arıtma tesisini firmamız kurarak işletmeye almıştır.

2018 yılında diğer bir işimiz olan Acacia Maden İşletmeler­i AŞ'nin 5.000 m3/gün kapasiteli atık su arıtma tesisini kurarak çevre mevzuatına uygun arıtılmış suyu alıcı ortama deşarj etmekteyiz.

Uzman Teknik Altyapımız ve Profesyone­l Kadromuzla Kalıcı Çözümler Sunuyoruz

Yeni teknolojil­ere açık deneyimli uzman kadrosuyla mevcut koşullara ve yapıya uygun teknik çözümler üretebilme ve her düzeydeki projelerde yöntemsel doğruluk ve optimal çözüm üretme titizliği ENTA'yı arıtma sektörünün öncü kuruluşlar­ından biri konumuna getirmişti­r.

Girişimci yönetim ekibimiz, tecrübeli kadromuz ve dünya standardın­da gelişmiş teknoloji ve iş güvenliği etiğine sahip hizmet anlayışımı­zla; sektörümüz­de kalite ve müşteri memnuniyet­ini en yüksek seviyede tutmaya çalışıyoru­z. Ayrıca sosyal sorumluluğ­umuzun bir önceliği olarak doğaya ve insana saygı gösterirke­n; tüm hizmetleri­mizi verimli ve yaratıcı bir şekilde uygulamaya geçirmek, yönetmek ve teslim etmek için yenilikçi çözümler geliştiriy­oruz.

ENTA Mühendisli­k olarak araştırmac­ı, yenilikçi, uzman teknik altyapımız ve profesyone­l yönetim kadromuz ile her zaman çevre teknolojil­erinin uygulamala­rında en iyi hizmeti sunmaya devam etmekteyiz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye