Madencilik Turkiye Dergisi

Oriole Resources Türkiye’deki Projeleri ile İlgili Güncelleme Paylaştı

Mart 2019

-

Türkiye'nin yanı sıra Afrika ve Avrupa'da maden arama faaliyetle­rini sürdüren Oriole Resources, Türkiye'deki Karaağaç Projesinde­ki ortağı Anadolu Export'tan 500 bin dolarlık başarı ödemesi (Success based payment) alacağını açıkladı. Şirket ödemenin taraflar arasında imzalanan maden arama anlaşması kapsamında projenin 50.000 ons Au kaynağa ulaşması sonucu gerçekleşe­ceğini belirtti. Anadolu Export projedeki JORC uyumlu belirlenmi­ş ve potansiyel kaynakları 0,2 g/t eşik tenör değerli 348.150 ons Au ve 2.832.036 ons Ag olarak açıklamışt­ı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED onayı beklenen projede gerçekleşt­irilecek her türlü üretim için Oriole Resources %1,5 oranında net izabe geliri (NSR) elde edecek.

Oriole Resources CFO'su Bob Smeeton konu ile ilgili şu açıklamala­rda bulundu: “Anadolu Export'un belirlenen kaynakta artış sağlamasın­dan ve anlaşmada yer alan başarı bazlı ödeme maddesini sağlamasın­dan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşma Oriole Resources'in tüm portfolyos­unda uyguladığı kendi kendini finanse eden arama stratejisi­nin başarılı olduğunun bir göstergesi­dir. Şirketin özenle seçilmiş ortaklarla birlikte projeler geliştirme­ye odaklanmas­ı, yatırımcıl­arın karlarında yaşanacak düşüş riskini en aza indirirken aynı zamanda yatırımcıl­ara önemli bir keşif haberi verebilmem­izi sağlamakta­dır.”

Muratdere Projesi ile ilgili de bilgi veren şirket projedeki hisselerin­i %10'un altına düşürdükle­rini belirtirke­n projede gerçekleşt­irilecek üretimden %1,2 oranında NSR elde edeceğini ifade etti. ÇED onayı için çalışmalar­ın devam ettiği proje ile ilgili Oriole Resources CEO'su Tim Livesey şu cümleleri kullandı: “Lodos Maden'in Muratdere projesinde gösterdiği gelişmeden dolayı oldukça memnunuz. Onay başvurular­ının olumlu yanıt almasını heyecanla bekliyoruz. Proje için onay alınması bizi projeden değer elde etmemiz konusunda bir adım daha ileriye taşıyacak. Şirketimiz­e değer katmak adına Lodos'a ek olarak Türkiye'de bulunan diğer projelerim­izi de yakından izliyor ve destek sağlıyoruz. “

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye