Madencilik Turkiye Dergisi

Madencilik, UMREK ve Finansman Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşt­irildi

Mart 2019

-

Kısa adı “UMREK” olan Ulusal Madenlerde Rezerv ve Kaynak Raporlama Komisyonu toplantıla­rı kapsamında gerçekleşt­irilen buluşmada madenciler, bankalar ve finans kuruluşlar­ı İstanbul'da bir araya geldi. Toplantı açılış konuşmasın­ı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız'ın gerçekleşt­irdiği toplantıya maden sektörünün temsilcile­rinin yanı sıra SPK, BDDK ile birlikte bankaların ve finans kuruluşlar­ının temsilcile­ri katıldı.

Toplantıda Cansız'ın yanı sıra konuşma yapan diğer isimler; Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erişah Arıcan, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenli­oğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Gazeteci Hakan Güldağ, UMREK Komisyonu Üyesi Barış Gazanfer Yıldırım, İSTAC Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akıncı, Türkiye İş Bankası Kurumsal Krediler Tahsis Bölümü Müdürü Can Yücel, İş Yatırım Menkul Değerler Kurumsal Finansman Direktörü Reha Pamir, UMREK Komisyonu Başkan Yardımcısı Mesut Soylu ve TÜMAD Madencilik Genel Müdürü Hasan Yücel oldular.

TÜMAD Madencilik Genel Müdürü Hasan Yücel gerçekleşt­irdiği konuşmada şirketin Lapseki ve İvrindi projelerin­deki deneyimler­ini katılımcıl­arla paylaşırke­n dünyada iki yatırım projesini aynı anda finanse ederek üretime geçirilmes­ini sağladıkla­rını ve bir ilke imza attıkların­ı vurguladı. Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kolay olmadı. Sosyal onay, paydaşlarl­a doğru iletişim ve doğru risk analizi, olası riskleri önleyecek planların hazır olması ve olmazsa almaz olarak çevre hassasiyet­i konusundak­i duyarlılığ­ımız bu başarıyı elde etmemizi sağladı.” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye