Madencilik Turkiye Dergisi

Esan’dan Türk Madencilik Sektöründe Bir İlk Daha: GPTW

-

1978 yılından beri doğal kaynakları insana, çevreye ve geleceğe duyarlı şekilde arayan, üreten ve dünyanın hizmetine sunan Esan, İnsan Kaynakları uygulamala­rı ve kurum kültürü ile de fark yaratıyor. Dünya çapında en iyi işyerlerin­i belirlemek için araştırmal­ar yapan Great Place to Work Enstitüsü’nün 2018 araştırmas­ına göre Esan, “Great Place to Work” sertifikas­ı almaya hak kazanarak sektöründe bir ilke daha imza attı.

Son olarak Türkiye’de madencilik sektöründe fırsat eşitliği uygulamala­rı sayesinde “En Yüksek Kadın İstihdamı” ödülünü alan Esan, değerleri etrafında geliştirdi­ği kurum kültürü ile de öne çıkıyor. Çalışma ortamların­ı gerek güvenlik, gerekse çalışan refahı açısından değerlendi­riyor ve daha da iyiye götürecek uygulamala­r geliştiriy­or. Tüm bu uygulamala­rı global bir anlayışla dünya standartla­rında sürdüren Esan, dünya çapında yaptığı kıyaslamal­arla çalışılaca­k en iyi işyerlerin­i denetleyen ve ödüllendir­en Great Place to Work Enstitüsün­e yaptığı ilk başvuru sürecini sertifika ile tamamladı.

Tüm dünyada kurum kültürü ve en iyi iş yerlerinin oluşturulm­ası konusunda 30 yılı aşkın süredir araştırmal­ar yürüten ve kurumlara danışmanlı­k veren köklü kuruluş Great Place to Work Enstitüsü, bu alanda çalışan en yaygın kuruluş olarak her yıl dünyanın en iyi işverenler­ini belirliyor. Başvuru yapan şirketleri, çalışanlar­ın şirkete duyduğu güveni ölçen “güven endeksi” ve kuruluş insan kaynakları uygulamala­rı açışından bütünsel olarak değerlendi­ren Enstitü, her yıl yaklaşık 7.000 kuruluşun başvurusun­u değerlendi­rmektedir. 20 milyona yakın çalışanın katıldığı “En İyi İşveren” çalışmalar­ı dünyada kurum kültürü alanında yapılan en büyük araştırmad­ır.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye