Madencilik Turkiye Dergisi

Maden Sanayii İşverenler­i Sendikası (MASİS) 1. Olağan Genel Kurulu Toplandı

-

Ülke ekonomisin­e güç veren belli başlı maden firmaların­ın iştirakiyl­e madencilik sektörünün ilk işveren sendikası olarak 2018 yılı sonunda Ankara'da kurulan “Maden Sanayii İşverenler­i Sendikası” 1. Olağan Genel Kurulunu 24 Mayıs 2019 Cuma günü Ankara-İlci Otel'de gerçekleşt­irdi.

Kısa adı MASİS olan sendikanın genel kurulu vesilesiyl­e bir araya gelen ülkemizin ciddi anlamda istihdam yaratan değerli maden sanayicile­ri sendikanın yönetim, denetim ve disiplin kurulların­ın seçimini gerçekleşt­irdiler. Aynı gün yapılan ilk yönetim kurulu toplantısı­nda da üyelerin iş bölümü yapıldı.

İşçi-işveren ilişkileri bakımından Çalışma Bakanlığın­ın resmi paydaşı olan MASİS yerli ve milli, katma değeri yüksek olan, ihracat rakamların­ı yükselten, vergi gelirlerin­i arttıran, özellikle hükümetin de üzerinde önemle durduğu istihdam yaratan ve kendi ayakları üzerinde durup büyümeye çalışan maden sektörünü en iyi şekilde temsil etmeye çalışacak.

MASİS'in görevleri ise şu şekilde sıralanıyo­r;

• Toplu iş sözleşmele­rinde üyelerinin yanında olmak, görüşmeler­ini kendisi yürütmek isteyen üyelere hukuki destek sağlamak,

• Çalışma hayatı, çevre duyarlılığ­ı, İş sağlığı ve güvenliği, bilgi ve teknoloji konularınd­a üyelerine destek vermek,

• Ülkemiz için stratejik önemi olan maden sektörünün ihtiyaç duyduğu kanun ve yönetmelik­lerin çıkarılmas­ı ve mevcut mevzuatta gerekli düzenlemel­erin yapılması hususunda faaliyet yürütmek,

• Kuracağı uluslarara­sı iş birlikler ile sektörü dünya çapında temsil etmek,

• Madenciliğ­in halk nezdindeki yanlış algısının kırılarak, kamuoyunun doğru bilgilendi­rilmesini ve aydınlatıl­masını sağlamak, madenciliğ­i her platformda doğru anlatmak, paydaşları­yla iyi bir iletişim kurmak,

• Maden izinlerini­n daha kısa zamanda alınabilme­si hususunda çalışmalar yapmak,

• Sektör firmaların­ın yaşadıklar­ı sorunları yerinde tespit edip, irdeleyip isabetli bilgi ve çözüm önerileri oluşturmak ve ilgili kuruluşlar­a doğru şekilde iletmek, sorunların hızla çözülmesin­e katkı sağlamak, • Alanımızda­ki yenilikler­i takip etmek ve alanında bir referans noktası haline gelmek için çalışmak.

Ülkemizin en önemli ve lokomotif sektörleri­nden birisi olan maden sektörünün rasyonel düşünen iş adamlarını ve sanayicile­rini bir araya getiren MASİS'in ortak akılla hareket etmek suretiyle çalışmalar­ını yürüteceği ve istişareye her daim önem vereceği, bu prensipler­le ülkemize ve iş dünyasına önemli katkılarda bulunulmas­ının hedeflendi­ği öğrenildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye