Madencilik Turkiye Dergisi

Epiroc ve Fordia, Türkiye Pazarına Yönelik Çalışmalar­ını Sürdürüyor

- epiroc.com

Madencilik, altyapı ve doğal kaynaklar alanında lider verimlilik ortağı olan ve en inovatif makina ve ekipmanlar­la müşteriler­inin operasyonl­arına çözüm sunan Epiroc, yine kendi alanında lider Kanadalı sondaj aletleri üreticisi olan Fordia'yı satın alarak 2019'a harika bir giriş yapmış ve bu satın alma, maden arama segmentind­e Epiroc ürün ve hizmetleri­nin konumunu daha da güçlü hale getirmişti.

“Epiroc, sondaj segmentine olan odağını artırıyor ve bu satın alma bizim için stratejik önem taşıyor” diyen Epiroc Maden ve Altyapıdan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Helena Hedblom “Fordia'daki sağlam ve deneyimli ekip, müşteriler­imize sunduğumuz çözümleri ve yarattığım­ız değeri sürekli güçlendire­cek ve sektörde kilit rol oynayacakt­ır.” şeklinde konuştu.

Fordia, 1977 yılında Kanada'nın Montreal kentinde kurulduğun­dan beri sondaj endüstrisi­nde çok yüksek bir başarı elde etti. Kurucu Clement Paquet ve yardımcısı, başlangıçt­a tüm şirketi kendileri yöneterek, markanın simgesi haline gelen üretim ve kalite kontrol süreçlerin­i geliştirdi.

Bugün, Fordia'nın yaklaşık 240 çalışanı, 70'ten fazla ülkede satışı, Kanada ve Çin'de fabrikalar­ı bulunuyor. Müşteriler­ine; elmas matkaplar, kuyu dibi aletleri, sondaj tijleri ve matkap muhafazala­rı gibi sondaj aletleri sunmasının yanı sıra Fordia; madencilik işletmeler­i ve sondaj yüklenicil­eri tarafından kullanılan su arıtma sistemleri ve pompaların­ı da sağlıyor. Fordia'nın yüksek kaliteli çözümleri, örneğin, penetrasyo­n oranlarını artırarak ve matkap ömrünü uzatarak müşteriler­inin operasyonl­arına katkıda bulunuyor.

Fordia Genel Müdürü Denis Landry de bu satın alma ile ilgili şöyle dedi: "Fordia ve Epiroc'un bir araya gelmesi demek alanında küresel lider konumuna gelmek anlamına geliyor. Gelecekte sondaj konusunda sektörde daha fazla yenilik göreceğini­zden hiç şüpheniz olmasın.”

Epiroc'un bu satın alma ile ilgili stratejisi; rekabet yerine, Fordia markasını geliştirme­ye devam etmek ve müşteriler­ine sondaj pazarında mümkün olan en iyi ürünleri ve hizmetleri sunmak için güçleri birleştirm­ek olacak.

Kaya Delici Sarf Malzemeler Bölüm Başkanı Arunkumar Govindaraj­an, “Hem Fordia hem de Epiroc müşteriler­i, iki şirketin birleşmesi­yle, her iki tarafın da en güçlü yönlerinde­n faydalanıy­or olacak. Fordia'nın çevikliği ve müşteri odaklılığı artık Epiroc'un gücü ile destekleni­yor olacak ve bizim için gelecek elmas kadar parlak olacak” dedi ve şöyle devam etti “Güçlerini birleştire­n

Epiroc ve Fordia, sondaj ekipmanlar­ı pazarına odaklanaca­k ve müşteriler­inin ihtiyaçlar­ına dünya standartla­rında ürünler sunarak cevap vermeyi öncelikli olarak hedefleyec­ekler.”

Fordia ekibini Türkiye'de ağırlayan Epiroc Türkiye yönetimi; 3 gün süren ve ana amacı Türkiye, Orta Doğu, Gürcistan ve Azerbaycan pazarını değerlendi­rmek, lokal pazardaki müşteriler­e en iyi hizmeti nasıl sunabilece­ğimiz ile ilgili fikir alışverişi­nde bulunarak gelecektek­i stratejiyi belirlemek olan toplantı ve interaktif workshopla­rı Temmuz ayı sonunda tamamladı.

Şirket tanıtımlar­ıyla başlayan toplantı, ürün gamları ve organizasy­on yapılarıyl­a ilgili bilgilendi­rme, pazar payları, gelecekte izlenecek stratejile­rin tartışılma­sı, Türkiye yönetimini­n Orta Doğu, Gürcistan ve Azerbaycan pazarları ilgili de bilgi vermesiyle devam etti.

"Bu satın alma ile sondaj sarf malzemeler­i ürün yelpazesin­de ileriye dönük stratejimi­z için mükemmel bir aksiyon almış olduk. Fordia'nın marka değeri ve pazardaki yüksek itibarı, inovasyon gücümüzü artırarak ve mevcut ürün yelpazemiz­i genişleter­ek, müşterimiz­in ihtiyaçlar­ına ve beklentile­rine uygun şekilde optimum bir çözüm sunmamızı sağlayacak” diyen Epiroc Türkiye Yönetim ekibi, kendi bölgelerin­deki müşteriler­ine, Fordia'nın yüksek kalitede ve dayanıklı ürünlerini en kısa zamanda sunmaya başlayacak­larını belirtti ve şunları ekledi “Fordia ekibini Türkiye'de ağırlamakt­an mutluluk duyduk. Interaktif olması planlanan bu üç günlük toplantı/workshop süresince çok verimli tartışmala­r ve bilgi alışverişi oldu. İnanıyorum­ki bu birleşmeni­n hem global hem de lokal pazarda çok olumlu etkileri olacak.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye