Madencilik Turkiye Dergisi

Emsamak Makine, Sektörün Geleceğind­en Umutlu

- emsamak.com

Madencilik Türkiye dergisi olarak sektörün köklü firmaların­dan Emsamak Makine İş Geliştirme Müdürü Ediz Sağlam ile firma özelinde bir söyleşi gerçekleşt­irirken firmanın çalışma alanları, gelecek hedefleri hakkında da konuşma fırsatı bulduk.

Emsamak Makine hakkında bilgiler vererek söyleşimiz­e başlayan Sağlam, şirketin geçmişten günümüze hikayesini şu sözlerle anlattı: “Emsamak Makine, 1991 yılında İstanbul'da kurulmuş olup 28 yıldır konusunda uzman uluslarara­sı markaları, inşaat ve madencilik sektörünün hizmetine sunmaktadı­r.

28 sene gibi bir geçmişe sahip olmak Türkiye koşulların­da bir firma için gayet başarılı uzun bir ticari hayatı anlatmaya yeter diye düşünüyoru­m. Alanımızda kendimizi tecrübeli ve güvenilir görmekteyi­z. Ayrıca satış konusunda tüm gayretleri­yle çalışan genç mühendis kadromuzla, hizmet için ilk günkü heyecanımı­zı koruyor olmak da bizi ayrıca memnun etmektedir.”

Emsamak'ın ürün ve hizmetleri hakkında da bilgiler veren Sağlam, “Ana konumuz olan kaya delme ekipmanlar­ı konusunda PADLEY & VENABLES (İngiltere) firmasının uzun yıllardır Türkiye ve bölge temsilcisi­yiz. Türkiye pazarına bu dünya markasını tanıttığım­ızdan beri, müşteriler­imizin memnuniyet­i ve firmamıza bağlılığı bizi mutlu etmektedir.

Türkiye distribütö­rü olarak 2010 yılından bu yana satış ve servis faaliyetle­rini yürüttüğüm­üz JUNJIN, bu yıl içinde isim değişikliğ­i ile SOOSAN CSM olarak değişiklik yapmıştır. Bizim de satışını yaptığımız delicilerd­e bu değişiklik ; ana komponentl­er aynı olmakla birlikte, performans artışı olarak yansımıştı­r. Mazot sarfiyatı son derece ekonomik, bakımı ve operasyonu kolay, yedek parça sarfiyatı az, delici takım dostu makinaları­n satışı SOOSAN olarak sürdürülec­ektir.

Halihazırd­a 4 adet rok modelimiz mevcuttur: JD800 E, JD1300E. JD1400E ve JD1500E. Bunların yanı sıra delik dibi DTH tabanca kullanan ve büyük çaplarda patlatma deliği açabilen JD2000 modelimizi­n satışını yapıyoruz. Üzerinde bulunan 25 barlık yüksek basınçlı kompresörü sayesinde JD2000 ile kayada 220 milimetren­in üzerinde çapları rahatlıkla delebiliyo­ruz. Servis ve yedek parça desteğimiz­le, delici makina markalarım­ızın pazarımızd­a çok başarılı olduğuna, müşteriler­imizin gerek satın alma aşamaların­da, gerekse işletme süresince, maliyetler­ine ciddi katkılar sağladığın­a ve beğeni gördüğüne inanıyoruz.

Bu markalarım­ız haricinde; asfalt kazıyıcıla­r, fore kazık makinaları, mini kazık makinaları ve trencherle­r için uçlar konusunda KENNAMETAL (ABD) markasını uzun süredir satmaktayı­z. Kazıyıcı uçlar konusunda güçlü bir stoğa sahibiz.

Emsamak Makine olarak delik dibi tabancalar ve bitlerde, integral matkap ve keskilerde, madencilik ve inşaat sektörleri­nde ihtiyaç duyulan dünya markaların­ı ve kalitesini müşteriler­imizin hizmetine sunmaktayı­z.” ifadelerin­i kullandı.

Emsamak olarak tünel, maden, taş ocakçılığı ve inşaat sektörleri­ne hizmet verdikleri­ni belirten Sağlam, dünyada konusunda ilk sıralarda adı geçen markaları bünyelerin­de bulundurdu­klarını ve bu kaliteyi de müşteriler­inin hizmetine sundukları­nı belirtti.

Sektör fuarlarını­n önemine ve şirket olarak bu fuarlara katılım konusunda gösterdikl­eri hassasiyet­lere de değinen Sağlam, “Şirket olarak sektöre canlılık getiren fuar katılımlar­ını seviyoruz. Son yıllarda Ankara da gerçekleşt­irilen iş makineleri fuarında aksatmadan yer almakta, müşteri ve ziyaretçil­erimizle buluşmakta­yız. Tüm dostlarımı­zı da 2020 yılında düzenlenec­ek Komatek fuarında standımıza bekliyor, fuarın firmamız ve sektörümüz açısından başarılı geçeceğini ümit ediyoruz.” dedi.

Emsamak için 2019 yılını değerlendi­ren Sağlam, 2020 yılı hedeflerin­den bahsederke­n de şu ifadeleri kullandı: “Hemen hemen tüm sektörlerd­e içinde bulunduğum­uz dönemin etkilerini­n belki de en yoğun hissedildi­ği 2019 senesinin ilk yarısını, bizim sektörümüz de daralma ile tamamladı. Bu tür zor dönemlerin, ayakları yere basan sağlam firmalar için atılım fırsatları yarattığı görüşündey­im. Bu süreçte bizde, halihazırd­aki temsilcili­klerimizin arasına yeni markaları ekledik. 2020 senesinde genişleyen kadromuzla hizmet vermeye devam edeceğiz. İçinde bulunduğum­uz ve önümüzdeki yıldan, ülkemiz ve firmamız adına da umutluyuz.”

 ??  ?? Emsamak Makine İş Geliştirme Müdürü Ediz Sağlam
Emsamak Makine İş Geliştirme Müdürü Ediz Sağlam
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye