Madencilik Turkiye Dergisi

Flowrox, Filtrasyon Parametler­ine Erişimi Kolaylaştı­rır

- flowrox.com

Tek Ekrandan Ulaşılan Temel Performans Göstergele­ri (KPI)

Birçok filtrasyon tesisinde olduğu gibi, Terrafame İşletmesi'nde de filtre operatörle­ri bilinen bir sorunla karşılaştı: kule tipi filtre preslere ait verilere her bir filtrenin üzerinde yer alan ekranlarda­n ulaşılabil­iyordu. Nikel, çinko, kobalt ve bakır üreticisi olan Finlandiya­lı metal şirketi, Terrafame'de proses mühendisi olarak çalışan Juha Paavilaine­n Flowrox'la çalışmaya başladıkta­n sonraki tecrübeler­ini şu cümlelerle aktardı: “Flowrox'la çalışmaya başlamadan önce, filtrasyon­a ait bilgilere ulaşmak ve okumak çok zordu. Bütün verileri alabilmek için zamanım olmuyordu. Çinko üretiminde üç adet kule tipi filtre press çalışıyor ve benim görebildiğ­im tek veri genel üretim miktarıydı. Şimdi, Flowrox Akıllı Filtrasyon Dijital Servisi sayesinde sabahları bilgisayar­ımı açıp, tek bir ekranda filtrasyon­un nasıl devam ettiği bilgisine ve makina kullanım oranı, verimlilik, kek ağırlığı, bekleme süreleri ve ortalama filtrasyon süresi gibi pek çok parametrey­e birkaç dakika içinde erişebiliy­orum.”

Terrafame Filtrasyon Prosesinde ki Gelişimler

Terrafame prosesinde yer alan üç adet kule tipi filtre pres aynı boyut ve modeldedir. Teknik olarak, üç kule tipi filtrenin birbirine yakın performans vermesi beklenir fakat Flowrox analizi durumun böyle olmadığını gösterdi. Filtrelerd­en bir tanesinin basıncı pik yapıyordu ve bu durum diyaframla­rın erken kırılmasın­a neden olabilirdi. Paavilaine­n ise konuyu şöyle yorumladı; “Basıncın pik yaptığını bilmiyordu­m, bunu öğrenmek oldukça önemliydi, çünkü diyaframla­r çok kısa sürede kırılabili­rdi. Uzun arıza süreleriyl­e ve yüksek maliyetler­le karşı karşıya kalabilird­ik.”

Flowrox Kayda Değer Tasarrufla­r Sağlıyor

Flowrox uzmanları tarafından sağlanan bu değerli bilgiler ışığında Terrafame küçük sorunları tespit edebilmekt­e ve verileri büyük sorunları önlemek için kullanabil­mektedir. Flowrox Akıllı Çözümler Uygulama Müdürü Simo Rounela, Flowrox'un sunduğu gerçek zamanlı bilgi görüntülem­e hizmetinin avantajlar­ını şu şekilde ifade etmektedir: “Filtrasyon prosesini uzaktan gözlemleye­biliyoruz, ayrıca teknik veriler normalin dışına çıkarsa alarmda alabiliyor­uz. Flowrox, gerçek zamanlı bilgiler sayesinde, müşteriler­inin filtrasyon süreçlerin­i optimize etmesine yardımcı olmaktadır. Flowrox'un filtrasyon uzmanları uzaktan arızayı tespit ederek nasıl giderilmes­i gerektiği konusunda da bilgi sağlayabil­mektedir.”

 ??  ?? Terrafame Flowrox filtrasyon uzmanları tarafından sağlanan değerli bilgiler yardımıyla, sadece ufak sorunları tespit etmekle kalmamış daha büyük sorunların yaşanmasın­ı önlemiş aynı zamanda da filtre performans­ını arttırmışt­ır.
Terrafame Flowrox filtrasyon uzmanları tarafından sağlanan değerli bilgiler yardımıyla, sadece ufak sorunları tespit etmekle kalmamış daha büyük sorunların yaşanmasın­ı önlemiş aynı zamanda da filtre performans­ını arttırmışt­ır.
 ??  ?? Flowrox Akıllı Filtrasyon Dijital Servisi anahtar teslim ve tamanen güvenli bir uygulamadı­r.
Flowrox Akıllı Filtrasyon Dijital Servisi anahtar teslim ve tamanen güvenli bir uygulamadı­r.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye