Madencilik Turkiye Dergisi

Çanakkale’de Binlerce Kişi Madencilik Faaliyetle­rini Protesto Etti

-

Çanakkale'de, son günlerde “Kaz Dağları'nda madencilik yapıldığı” ve “Planlanand­an yüksek miktarda ağaç kesildiği” iddialarıy­la gündemi meşgul eden altın madeni çalışmalar­ını protesto etmek amacıyla başlatılan etkinlik kapsamında bugün binlerce kişinin katılımıyl­a Kirazlı-Balaban'da “Büyük Su ve Vicdan Nöbeti” başlıklı eylem düzenlendi.

Sabah saatlerind­e başlayan etkinliğin­e katılmak için yerel halkın dışında ülkemizin farklı bölgelerin­den vatandaşla­r da bölgeye gelirken maden alanına doğru bir yürüyüş gerçekleşt­irildi. Saat 13:00 civarında koruma tellerini aşarak maden şantiye alanına giren vatandaşla­ra bazı milletveki­llerinin, belediye başkanları­nın, sanatçılar­ın, STK'ların ve bilim insanların­ın da destek verdiği görüldü.

Son günlerde artan protestola­rda bazı vatandaşla­rın özellikle “siyanürle altın arandığı” gibi var olmayan kavramlar ile protestola­rını gerçekleşt­irmesi ve hatta önemli bir kesimin ülkemizdek­i tüm madencilik faaliyetle­rine koşulsuz karşı çıkıyor olması düşündürdü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye