Madencilik Turkiye Dergisi

2018’in En Fazla Altın Üreten Ülkeleri Belli Oldu

-

U.S. Global İnvestors tarafından yayınlanan verilere göre dünyada en fazla altın üretimi gerçekleşt­iren ülkeler belli oldu. Bu rakamlara göre 2018 yılında Çin, gerçekleşt­irdiği 12,9 milyon onsluk altın üretimiyle küresel bazda lider oldu. İkinci sırada kendi rekorunu kıran Avustralya yer alırken en fazla üretimi gerçekleşt­iren üçüncü ülke ise 9,1 milyon ons ile Rusya oldu. Geri kalan ülkeler ise şu şekilde sıralandı: ABD 8,1 milyon ons, Kanada 6,2 milyon ons, Endonezya 6,1 milyon ons, Peru 5 milyon ons, Güney Afrika 4 milyon ons, Meksika 3,9 milyon ons, Gana 3,3 milyon ons.

Yayınlanan verilerde geçtiğimiz yıllarda en fazla altın üretimi

Ağustos 2019 gerçekleşt­iren ülkelerden birisi olan Kanada'nın altın üretiminde ki düşüş dikkat çekti. Kanada gerçekleşt­irdiği 6,2 milyon onsluk altın üretimiyle beşinci sıraya geriledi. Bir diğer dikkat çekici veri ise Avustralya'dan geldi. 10,3 milyon onsluk altın üretimi ülkenin bugüne kadar gerçekleşt­irdiği en yüksel altın üretim rakamı olarak kayıtlara geçti.

Verilerde Kanada gibi önemli bir maden ülkesindek­i altın üretiminde düşüş görülmesi ön plana çıksa da artan altın fiyatları, yeni açılacak madenler ve keşfedilen yeni kaynaklar yardımı ile ilerleyen dönemde küresel altın üretiminde artış yaşanması bekleniyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye