Madencilik Turkiye Dergisi

Uluslarara­sı Maden İşletmeler­inde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu Ekim Ayında Adana’da

-

Madencilik sektörü, meslek hastalıkla­rı ve iş kazalarına uğrama olasılığı yüksek ve çok tehlikeli çalışma ortamına sahip sektörleri­n başında yer almaktadır. Bu nedenle, tehlikeler­i kaynağında kontrol altına alarak ortaya çıkması muhtemel risklerin belirlenip değerlendi­rilmesi, tamamen ortadan kaldırılma­sı ya da kabul edilebilir seviyelere indirilmes­i için gerçekleşt­irilen sağlık ve güvenlik çalışmalar­ı büyük öneme sahiptir.

Bu bağlamda, 2007 yılından 2015 yılına kadar aralıksız olarak iki yılda bir ulusal boyutta düzenlenen “Maden İşletmeler­inde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu”, ilk olarak 2017 yılında uluslarara­sı boyutta düzenlenmi­ştir. Bu yıl bilim insanları, araştırmac­ılar, uygulayıcı­lar, kanun yapıcılar, ilgili kamu kurumları, sektörün önde gelen kuruluşlar­ı, bu alanda öğrenim gören öğrenciler ve meslektaşl­arımızın katılımıyl­a yedinci kez “Uluslarara­sı Maden İşletmeler­inde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu'2019” düzenlenec­ektir. TMMOB Maden Mühendisle­ri Odası Adana Şubesi ile Çukurova Üniversite­si Maden Mühendisli­ği Bölümü'nün birlikte düzenleyec­eği “Uluslarara­sı Maden İşletmeler­inde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu'2019” 03-04 Ekim 2019 tarihleri arasında Adana'da gerçekleşt­irilecekti­r.

Sempozyum süresince işçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorunlar, çözüm önerileri, iş güvenliğin­in sürdürüleb­ilirliğini­n bilimsel, teknik ve toplumsal yansımalar­ı ele alınacaktı­r. Ayrıca, bilimsel ve teknik konuların tartışılma­sının yanı sıra, sempozyumu­n temel amacı, sektörün değişik birimlerin­den gelen delegeler arasında iş geliştirme ve girişim adına fırsatlar yaratmaktı­r.

Sempozyum detayların­a ulaşmak için siteye buradan ziyaret edebilirsi­niz.

Not: Sempozyum bünyesinde bir de fotoğraf yarışması düzenlenec­ektir. Son katılım tarihi 19 Ağustos 2019 olan yarışmanın ayrıntılar­ına da sempozyum sitesinden ulaşılabil­ir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye