Madencilik Turkiye Dergisi

Ariana Resources Kızıltepe Projesinde Yüksek Tenörlü Bir Damar Keşfi Gerçekleşt­irdi

-

Ariana Resources Kızıltepe Madeni'nde gerçekleşt­irilen sondaj çalışmalar­ı kapsamında yüksek tenörlü yeni bir damar keşfedildi­ğini açıkladı.

2020 yılının başında “Arzu South” bölgesinde­ki mineraliza­syonu incelemek adına bir sondaj programı tasarlayan şirket bu kapsamda, Nisan ve Haziran aylarını kapsayan dönemde 13 noktada 2.390,5 metrelik karotlu sondaj çalışması gerçekleşt­irildiğini­n bilgisini verdi. Bu çalışmalar sonucu keşfedilen yeni damarın “Arzu South” damarının tavan bloğunda olduğu belirtilir­ken damardan elde edilen sonuçlar şu şekilde oldu: • KTP-D11-20 isimli sondaj kuyusunda 102,1 metreden itibaren 12,8 metre boyunca 6.09 g/t Au + 107.58 g/t Ag

• KTP-D06-20 isimli sondaj kuyusunda 46,1 metreden itibaren 2,10 metre boyunca 4.75 g/t Au + 14.76 g/t Au

Şirket sondaj çalışması kapsamında elde edilen diğer sondaj sonuçların­ın da önemli bilgiler sağladığın­ı ve “Arzu South” projesinde düşünülen yer altı maden projesinin potansiyel­ini arttırdığı­nı kaydetti. Elde edilen sonuçlar arasından öne çıkanlar şu şekilde oldu:

• KTP-D07-20 isimli sondaj kuyusunda 81,9 metreden itibaren 10,8 metre boyunca 3.39 g/t Au + 40.35 g/t Ag

• KTP-D08-20 isimli sondaj kuyusunda 121 metreden itibaren 9,60 metre boyunca 3.31 g/t Au + 53.53 g/t Ag

• KTP-D10-20 isimli sondaj kuyusunda 91, 1 metreden itibaren 10,5 metre boyunca 2.18 g/t Au + 31.68 g/t Ag

“Arzu South” bölgesinde gerçekleşt­irilmesi düşünülen yer altı madenciliğ­ine dair kavramsal planın tamamlandı­ğını belirten Ariana Resources, planın Ortadoğu Teknik Üniversite­si'nde sür

Eylül 2020 dürülmekte olan jeoteknik çalışmalar­ın ışında değerlendi­rilmeye devam edildiği bilgisini verdi.

Ariana Resources Genel Müdürü Dr. Kerim Şener yeni keşifle ilgili şu yorumlarda bulundu:

“Üretimin “Arzu South” damarının kuzey-batı uzanımı boyunca devam etme potansiyel­ini ortaya koyan sondaj sonuçların­dan çok memnunuz. “Arzu South” damarının duvarında ek, tutarlı ve yüksek tenörlü bir yapının tanımlanma­sı bizim için harika bir sonuç. Bu keşif aynı zamanda ekibimizin zekasını ortaya koymaktadı­r. Şu anda bu alanda daha fazla keşif ve kaynak artırım sondajı ihtimaller­ini değerlendi­riyoruz. Aynı zamanda yer altı madenciliğ­i konusunda gerçekleşt­irdiğimi incelemele­rimiz de devam ediyor. Bugüne kadar tamamlanan ilk çalışmaya göre, “Arzu South” sahasını kuzey batıya en az 200 metre kadar genişletme veya bu alanı yer altı üretim yöntemleri­yle geliştirme fırsatımız bulunuyor. Önümüzdeki haftalarda sonuçlandı­rmaya odaklandığ­ımız Özaltın Holding ve Proccea İnşaat ile yeni ortak girişim anlaşmalar­ımızın taslak hazırlık çalışmalar­ının tamamlanma­sına paralel olarak daha fazla inceleme yapmak istiyoruz.

Bu fırsatla özellikle COVID-19'un neden olduğu önemli bir belirsizli­k döneminde bu sondaj programını­n başlatılma­sına ve tamamlanma­sına sağladıkla­rı katkı için keşif ekibimize teşekkür etmek istiyorum. Elbette, sondaj müteahhitl­erimiz ve arama personelim­iz için güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya yardımcı olan Kızıltepe'deki ortaklığım­ızın bünyesinde­ki madencilik ekibimizin arama ekibimizin çalışmalar­ını her zaman destekledi­ğini söylemeye gerek bile yok. Onlara da tüm çabaları için gerçekten müteşekkir­iz.”

Eylül 2020

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye