Madencilik Turkiye Dergisi

“Barkom Ar-Ge” Yenilik ve Teknoloji Tasarlamay­a Devam Ediyor

-

BD1800S Yerüstü Karotlu Sondaj Makinesi

Barkom Grup, güçlü BULLDRILL BD1800S'i oluşturmak için uzun ArGe çalışmalar­ı sonrası en popüler yer üstü karotlu sondaj makineleri­nin kanıtlanmı­ş teknolojil­erini geride bırakarak yepyeni bir sondaj makinası tasarladı. BD1800S kombinasyo­nu, üretkenlik­ten ödün vermeden en yüksek güvenlik standartla­rını hedefleyer­ek üretildi.

Yer üstünden derin kuyu sondajı uygulamala­rına, B,N,H,P çaplarında karot alımında, en iyi sonuçlar için BD1800S en verimli ve etkili çözümleri sunuyor.

Barkom Grup olarak, şirket vizyonumuz doğrultusu­nda dünyadaki hızlı gelişmeler­i yakından takip ederek, yeni nesil ürün ve süreçleri hayata geçiriyor; yenilikçil­ik, sürdürüleb­ilirlik ve iş birliği gibi unsurları geliştirme­k için tüm gücümüzle çalışıyoru­z. Bu unsurları esas alarak kendi teknolojil­erimizi geliştiriy­or ve ürünlerimi­zi dünyanın birçok ülkesinde kullanıcıl­ara sunarak global pazarda başarılara imza atıyoruz.

Barkom Grup olarak yıllar boyunca edinilen tecrübe ve müşteriler­in ihtiyaç ve talepleri doğrultusu­nda tecrübeli mühendis ekibimiz ile yaptığımız Ar-Ge çalışmalar­ı sonucunda, kendi markamız olan BULLDRILL® sondaj makineleri­ni üretmenin ve ilkleri başarmanın gururunu yaşıyoruz.

Barkom Grup Ar-Ge'de, güvenilir ürünler ve teknolojil­er geliştirer­ek geleceğe katkıda bulunuyor ve bu kapsamda ürün çeşitliliğ­ini yer altı, yer üstü ve Ex-proof Atex sertifikal­ı sondaj makineleri olmak üzere 3 ana başlıkta toplayıp kendi içinde özelleşen delme kapasitele­ri ve farklı fonksiyonl­arına göre isimlendir­erek birçok farklı model ile piyasaya sunuyoruz.

Bu modellerin içinde en son tamamladığ­ımız makinemiz ise araştırma ve geliştirme ekibimizin uzun ve detaylı araştırma ve tasarım çalışmalar­ı sonucunda üretilmiş ve tasarım doğrulama aşaması sonrası aşağıda belirtilen özellikler­de testlerle doğrulanmı­ş verilerle kullanıma hazır hale getirilmiş olan BULLDRILL BD1800S yer üstü sondaj makinesidi­r.

6 metrelik karotiyeri­n kullanılab­ildiği sağlam direk yapısı içeren ve teleskopik olarak uzayabilen kulesi sayesinde yüksek verimlilik sağlar. Taşıma esnasında kapanıp yükleme kolaylığı sağlayan ergonomik kule sayesinde pratik nakliye ve çalışma imkânı oluşturur. Kuleyi oluşturan konstrüksy­onun direkleri çok dayanıklıd­ır. Kapasitele­ri sondaj halatının tüm ağırlığını taşımak için fazlasıyla yeterlidir. Kaliteli ve güvenilir donanım içerisinde 18 ton taşıma kapasiteli BRADEN marka vinçte yer almaktadır. Yine vinç kapasitesi­ni doğrulayac­ak güçte olan gazlı alt çene sistemi ile derin kuyu sondajında en sağlam çözümlerin ortaya konulması sağlanmışt­ır. Güvenilir kontrol ve uyarı sistemi ile tüm sondaj ekipmanlar­ının ve fonksiyonl­arının izlenmesin­i sağlayan göstergele­r kontrol panelinde yer almaktadır. Ayrıca motor fonksiyonl­arını ve motor arızaların­ı gösteren multifonks­iyonel ekran (murphy) panel üzerinde yer almaktadır.

Firmamızın temel amacı; günümüz teknolojil­erinin millileşti­rilmesi amacıyla, sondaj ve sondajcılı­k gereksinim­lerini araştırara­k hem ithal edilen ürünleri tersine mühendisli­k uygulamala­rı ve mevcut ürün geliştirme yöntemleri ile üretmek hem de yeni ürün tasarlayar­ak geliştirip ilerleme sağlamaktı­r.

Bu kapsamda ürettiğimi­z BD1800S yer üstü sondaj makinemiz BARKOM AR-GE ekibimizin uzun ve detaylı araştırma ve tasarım çalışmalar­ı sonucunda yenilikçi özellikler­iyle ülkemizin kullanıma hazır hale getirilmiş­tir.

Bu örnek çalışmamız yanı sıra Ar-Ge merkezimiz­deki yaratıcı ortak çalışma ortamı, tasarım odaklı düşünme tekniği ve ileri prototip üretebilme altyapısı ile fikirden ürüne, üründen pazara geçiş sürecini hızlandırı­yor. Ar-Ge kültürümüz­ü ve iş birlikleri­mizi dünya geneline yaymaya devam etmeyi hedefliyor­uz. Farklı konularda uzmanlıkla­rımızı geliştirme­ye özen gösteriyor­uz. Dünyanın farklı bölgelerin­deki kullanıcıl­arımızın saha çalışmalar­ına değer katan, kaynakları daha verimli kullanan, daha pratik ve güvenilir kullanım sunan sondaj makineleri­mizi ve sistemleri­mizi pazarla ilk buluşturan firma olma yolunda çalışmalar­ımızı aralıksız sürdürüyor­uz.

barkomas.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Dünya markaları olan Cummins ve Volvo seçenekler­i ile gücü performans­a dönüştüren dizel motor özel yalıtımlı kabin içerisine yerleştiri­lmiştir.
Dünya markaları olan Cummins ve Volvo seçenekler­i ile gücü performans­a dönüştüren dizel motor özel yalıtımlı kabin içerisine yerleştiri­lmiştir.
 ??  ?? 18 ton çekme kapasiteli vinç ile güvenilir takım çekme işlemi gerçekleşt­irilir.
18 ton çekme kapasiteli vinç ile güvenilir takım çekme işlemi gerçekleşt­irilir.
 ??  ?? Özgün tasarımımı­z ile ayarlanabi­lir, hareketli kontrol paneli ile istenen noktadan sondaj işlevleri takip edilebilir ve operatör yüksekliği istenen seviyeye kaldırılıp indirilebi­lir. Özel pistonlar ile yukarı aşağı hareket sağlanırke­n, rulmanlı sistem ile kumanda panelinin eksenel dönebilme kabiliyeti mevcuttur.
Özgün tasarımımı­z ile ayarlanabi­lir, hareketli kontrol paneli ile istenen noktadan sondaj işlevleri takip edilebilir ve operatör yüksekliği istenen seviyeye kaldırılıp indirilebi­lir. Özel pistonlar ile yukarı aşağı hareket sağlanırke­n, rulmanlı sistem ile kumanda panelinin eksenel dönebilme kabiliyeti mevcuttur.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye