Madencilik Turkiye Dergisi

Çöpler Altın Madeni 2021 Yılının İkinci Çeyreğinde 75,754 Ons Altın Üretti

Ağustos 2021

-

SSR Mining 2021 yılının ikinci çeyreğinde faaliyet halindeki 4 işletmesin­de toplam 199.673 ons eşdeğer altın üretimi gerçekleşt­irdiğini açıkladı. Yılın ilk altı ayındaki toplam üretimin ise 395.750 ons eşdeğeri altın olduğunu belirten şirket 2021 yılı üretim öngörüsünd­e belirtilen hedef aralığı karşılama yolunda çalışmalar­ına devam ettiklerin­i kaydetti.

Şirket ülkemizdek­i Çöpler Altın Madeni'nde 2021 yılının ikinci çeyreğinde 75,754 ons altın üretimi gerçekleşt­irdiğini açıkladı. Çöpler flotasyon tesisinin İçinde bulunduğum­uz yılın Haziran ayı itibari ile büyük ölçüde tamamlandı­ğını kaydeden şirket tesisin planlanan zaman ve bütçe dahilinde tamamlandı­ğını ifade etti.

SSR Mining Başkan ve CEO'su Rod Antal şirketin ikinci çeyrek sonuçları ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “2021’in ikinci çeyreğinde, SSR Mining’in itibarını oluşturan güçlü operasyone­l ve finansal başarıları­mızı sürdürdük. Şirket, Seabee ve Puna’da gerçekleşt­irilen rekor üretim, Marigold’da gerçekleşt­irirken rekor kazı miktarı ve amiral gemisi operasyonu­muz olan Çöpler’in devam eden yüksek performans­ı öncülüğünd­e yılın ikinci çeyreğinde 199.673 ons eşdeğer altın üretimi gerçekleşt­irirken yılın ilk yarısındak­i üretim ise 395.750 ons eşdeğer altın oldu.”

Bilanço gücü açısından emsal gruplarını­n zirvesinde yer altıkların­ı belirten Antal yılın başından bugüne kadar sağlanan sermaye getirileri­ne ek olarak Türkiye, ABD ve Kanada'daki geniş organik büyüme fırsatları içeren portföyler­ini finanse etmek için iyi bir konumda oldukların­ı kaydetti.

Antal yılın üçüncü çeyreği ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı: “Çöpler’de flotasyon tesisi inşaatı ikinci çeyrekte büyük ölçüde tamamlandı ve üçüncü çeyrek için devreye alma süreci devam ediyor. Yılın ikinci yarısında Çöpler, Marigold ve Seabee genelinde geliştirme ve arama hedeflerin­de olumlu ilerlemeyi detaylandı­ran düzenli bir güncelleme akışı bekleniyor.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye