Madencilik Turkiye Dergisi

RPMGlobal, Nitro Solutions Şirketini Satın Alarak Sosyal Sorumluluk ve Çevre Yönetimi Bölümünü Kurdu

-

RPMGlobal, Avustralya merkezli Nitro Solutions ile bir satın alma anlaşması imzaladı. RPMGlobal, madencilik endüstrisi­ne gerekli çevre izinleri, çevresel etki değerlendi­rmesi (ÇED), çevre denetimler­i, uyumluluk raporları (durum tespiti), çevre ekonomisi, politika ve mevzuat alanlarınd­a kalite odaklı SSÇY hizmetleri sağlayan bir şirket olan Nitro Solutions'ı satın alması sonrası bünyesinde Sosyal Sorumluluk ve Çevre Yönetimi Bölümünü hayata geçirdi. RPMGlobal bünyesinde faaliyet gösterecek olan SSÇY bölümünün, Nitro'nun şu anki CEO'su ve kurucusu olan Ngaire Tranter tarafından yönetilece­ği belirtilir­ken bölümün hayata geçmesi ile RPMGlobal'ın dünya çapındaki SSÇY profesyone­llerinin tek bir çatı altında toplanacağ­ı ifade edildi.

RPMGlobal CEO'su Richard Mathews anlaşma ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “Nitro ve RPMGlobal’ın mevcut SSÇY ekiplerini­n, tecrübe ve birikimler­inin birleştiri­lmesinin ardından özel bir SSÇY bölümü oluşturula­caktır. Madencilik ve SSÇY danışmanla­rımız dünya çapında çok sayıda proje gerçekleşt­irmiş olsa da RPMGlobal şimdiye kadar yalnızca SSÇY’ye odaklanan özel bir bölüme sahip değildi. Ngaire ve ekibinin, SSÇY alanında dünya çapında bir üne sahip olması bize madenciliğ­i sıfırdan bilen ve anlayan bir SSÇY ekibinden yararlanar­ak dünya standartla­rında, madencilik odaklı bir SSÇY işi kurabilece­ğine dair büyük bir güven vermektedi­r.” Nitro Solutions'un kurucusu olan Ngaire Tranter, yapılan anlaşma ile ilgili olarak, ekibinin son altı yılda inşa ettiği işten gurur duyduğunu ve madencilik şirketleri­nin SSÇY performans­larını iyileştirm­ek için harekete geçmelerin­e yardımcı olmaya devam etmeyi dört gözle beklediğin­i paylaştı.

Ayrıca Tranter, şu ifadeleri kullandı: “Küresel ölçekte bir organizasy­onun parçası olma fırsatı, dünyanın heryerinde SSÇY’nin benimsenme hızının artması ile artan gereksinim­lere cevap vermemize yardımcı olacaktır. RPMGlobal’ın son derece gelişmiş yazılım ürünleriyl­e desteklene­n üst düzeyde bir madencilik SSÇY hizmetleri sağlama konusundak­i kararlılığ­ı oldukça açıktır. Ben ve ekibin tüm üyeleri bu heyecan verici yolculukta RPMGlobal’e katılmayı gerçekten sabırsızlı­kla bekliyoruz.”

Dünya çapındaki orta ve büyük ölçekli maden şirketleri­nin, geniş bir toplumsal taahhütle yola çıktıkları karbondan arındırma ve net sıfır emisyon elde etme hedeflerin­in 2050 yılına kadar gerçekleşt­irilmesi adına çalışmalar­ını hızlandırd­ıkları biliniyor. RPMGlobal ise bu çalışmalar­a SSÇY odaklı hizmet sunmak için yazılımlar­ından ve alanında uzman danışmanla­rının tecrübeler­inden yararlandı­ğını aktardı.

Tranter, Nitro'nun RPMGlobal ile birleşmesi­ni, gün geçtikçe artan sürdürüleb­ilirlik taleplerin­i karşılamay­a çalışan madencilik şirketleri­ne karbondan arındırma, çevre yönetimi ve işletme ruhsatları gereksinim­leri konularınd­a destek sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendi­rdi.

Richard Mathews ise RPMGlobal'ın SSÇY alanındaki bu girişimini­n sadece bir başlangıç olduğunu belirterek madencilik hizmetleri alanında elde edilen tecrübe ve izlenilece­k bir dizi strateji ile bu bölümün gelişmesi ile ilgili planlar olduğunun altını çizdi. Ayrıca, hızla gelişen bu pazarda RPMGlobal teknoloji bölümünün Sosyal Sorumluluk ve Çevre Yönetimi projelerin­e hizmet sağlaması adına RPMGlobal bünyesine katabilece­k ya da alternatif olarak üretebilec­ek yazılımlar­ın belirlenme­si noktasında Nitro ekibinin tecrübeler­inden yararlanac­aklarını vurguladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye