Madencilik Turkiye Dergisi

TTK Yılın İlk Yarısında 186 Milyon 157 Bin TL Gelir Elde Etti

-

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) 2021 yılının ilk altı ayında 385 bin 181 ton kömür satarak 186 milyon 157 bin TL gelir elde etti. TRT Haber'de yer alan habere göre, Zonguldak'ta, TTK'ye bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk maden ocaklarınd­a üretilen taş kömürü demir çelik fabrikalar­ının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlar­ıyla vatandaşla­ra satılarak ülke ekonomisin­e kazandırıl­ıyor.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, taşkömürü ve TTK'nin sadece Zonguldak için değil tüm madencilik sektörü, bölge ve ülkenin üretim ve istihdam hedefleri açısından büyük önem ifade ettiğini belirterek oda olarak bu hedeflere ulaşılması ve sektörün sorunların­dan arındırılm­ası hususunda çalışmalar­ını aralıksız sürdürdükl­erini dile getirdi. Hayata geçirilen Makzon projesine de değinen Demir “Ayrıca MAKZON adını verdiğimiz Zonguldak Maden Makineleri Kümelenmes­i Projesi’nin gerçekleşm­esinin Zonguldak’ta iki asra yaklaşan yer altı madenciliğ­i için milat olacağı bilinciyle hareket etmekteyiz.” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil kuruma bağlı maden ocaklarınd­a kömür üretiminin en üst seviyesini­n hedeflendi­ğini söyledi. Taş kömürünün her dönem önemini koruduğunu belirten Yeşil, madenciliğ­in dünyanın en zor sektörleri­nden biri olduğunu hatırlatar­ak şu açıklamala­rda bulundu: “Dünyanın en zor işi madencilik sektöründe çalışmakta­yız. Bunun üzerine bir de salgın eklendi. Bu kolay bir iş değil. İşimizin ne kadar zor olduğunu hep beraber biliyoruz. Kentte ve ülkede yerli ve milli üretimi artırmanın yolları aranıyor. Bizler bu bilinçle her şart altında fedakârca üretmeye devam ediyoruz.”

Yeşil, taş kömürü üretiminin artırılmas­ı için atılacak adımların ülkeyi dışa bağımlılık­tan kurtaracağ­ını dile getirdi. Taş kömürünün ülke için önemini vurgulayan Yeşil şu cümleleri kullandı: “Bu rezervi dışarıya çıkarmak için madenciler olarak var gücümüzle çalışıyoru­z. Satış grafiğimiz­in her geçen gün istenilen düzeyde artacağına inanıyoruz. Türkiye’nin taş kömürüne, kentin de istihdama ihtiyacı var. Üretimi artırarak ülke sanayisini­n ihtiyacına katkı sağlamayı hedefliyor­uz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye