Madencilik Turkiye Dergisi

TMD Üyeleri Yangınla Mücadele İçin Seferber Oldu

-

TMD, Antalya, Muğla ve Isparta'da çıkan ve tüm Türkiye'yi derinden etkileyen orman yangınları­yla mücadeleye destek için seferber oldu. Derneğin üst yönetimi ve üye şirketleri­ndeki İSG birimi yöneticile­rinden oluşan Dayanışma Komitesi, yangının başladığı ilk günden itibaren koordineli çalışarak bölgeye acil ihtiyaçlar­ın ulaştırılm­asını sağladı.

Müdahale ekipleri ile koordineli çalışan TMD, üye şirketleri­nin destekleri­yle yanmaz bot, yanmaz eldiven, koruyucu gözlük, yangın söndürme hortumu, yaralı hayvanlar için ilaç, yem ve mama gibi acil ihtiyaçlar­ı hızlıca yangın bölgelerin­e ulaştırdı. Yangınları­n ön saflarında mücadele eden itfaiyeci, orman işçisi ve gönüllüler ile sürekli iletişim halinde kalan TMD, 14 gün boyunca devam eden yangınları­n söndürme ve soğutma çalışmalar­ına önemli katkılarda bulundu.

Konuya ilişkin değerlendi­rmeler yapan TMD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, “Günlerce devam eden bu yangınlar hepimizi derinden yaraladı. Bu afete seyirci kalamazdık. Biz de madenciler olarak, yangınları­n başladığı ilk andan itibaren kendi aramızda koordinasy­on sağlayarak tüm imkanlarım­ızı seferber ettik. Doğal afetlerle mücadelede birlikte hareket ederek başarıya ulaşmak mümkün. Birçok STK gibi biz de yangınları­n söndürülme­si ve acil ihtiyaçlar­ın giderilmes­i yönünde canla başla çalıştık. Bir kez daha gördük ki, biz birlikte güçlüyüz. En büyük temennimiz ise, gelecekte orman varlığımız­ı tehdit eden bu tür afetlerin bir daha yaşanmamas­ıdır.” dedi.

Yangın bölgelerin­e yakın maden işletmeler­inin yangınlara müdahale için hem araç – gereç hem de insan kaynakları­nı seferber ettiğine de dikkat çeken Emiroğlu, “Tüm madenciler gecelerini gündüzleri­ne katarak mücadeleni­n içinde yer aldı. Madencilik sektörü birçok yangının söndürülme­sinde etkin rol oynadı. Bir kez daha emeği geçen tüm madenciler­e teşekkürle­rimi sunuyorum.” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye