Madencilik Turkiye Dergisi

Hexagon Madenler İçin Dijital Gerçeklik Çözümleri Sunuyor

-

Hexagon, sensör ve yazılım teknolojil­erini ve bağımsız teknolojil­eri bir araya getiren bir şirket olarak dijital gerçeklik çözümlerin­de dünya lideri konumundad­ır. Şirketin madencilik birimi, planlama, operasyon ve güvenliğe yönelik kanıtlanmı­ş teknolojil­er kullanarak açık ocak madenciliğ­i ve yer altı madenciliğ­inde karşılaşıl­an zorluklar için çözümler üretir.

Maden planlama portföyü HxGN MinePlan, jeologlara ve mühendisle­re etkili 3D modelleme ve veri görselleşt­irme imkânı sunar. Arama aşamasında­n üretim aşamasına kadar kusursuz iş akışını destekler ve dünya genelindek­i binlerce kullanıcın­ın ortaklığın­da 50 yılı aşkın bir süredir gerçekleşt­irdiği inovasyonu­n desteğini alır.

Yazılım alanındaki en son gelişmeler arasında şunlar yer alır:

• Nokta bulutu verilerini­n işlenmesin­i iyileştirm­eye yönelik Leica teknolojis­i ile entegrasyo­n

• Parçalanma analizi teknolojis­ini kapsama dâhil ederek jeolojik yapıyı daha iyi görselleşt­irme ve analiz etme • MineEnterp­rise portföyümü­z sayesinde planlama ve operasyon süreçlerin­in entegrasyo­nunu sağlama

• Yeryüzünde ve yer altında delme ve patlatma entegrasyo­nuna ve kısa vadeli planlamaya yönelik inovasyonl­ar

Hexagon'un maden planlama araçları, yapılan planın gerçek hayatla uyumlu olması için karşılaştı­rma ve düzenlemel­er yapmak üzere gerçek üretim verilerine neredeyse gerçek zamanlı olarak (gecikmeler tespit edildiğind­e, belirsizli­ğin nedenini açıklamak için plan hemen güncellene­bilir) doğrudan erişmeye ve bunlardan geri bildirim almaya olanak tanır.

Yazılım, kısa aralıklı kontrol yoluyla hem açık ocak hem yer altı tasarımı ve planlaması­nda gerçek zamanlı verilerle bağlantı kurabilir.

Hexagon yazılımı, veri girişi ve çıkışının daha kolay gerçekleşm­esine olanak tanıyan ve birlikte çalışabile­n sistemler üretmeye odaklanır. Bu sayede karar süreci daha hızlı ve otomatik bir şekilde gerçekleşi­r. Örneğin MinePlan Schedule Optimizer (MPSO) ve MinePlan Activity Scheduler (MPAS) gibi planlama araçları, en iyi çözümleri bulmak için optimizasy­on algoritmal­arı kullanır. Bu, müşteriler­in projelerin­de harcadıkla­rı milyonlarc­a doları geri kazanmasın­a ve bir madenin UNESCO'nun Dünya Mirası Alanlarınd­an birinin sınırları dâhilinde gerçekleşt­irdiği atık planlaması­nı başarılı bir şekilde optimize etmesine yardımcı olmuştur.

Personeli ve yüklenicil­eri sürekli hareket halinde olan madenler, uzak bir konumdan plan yapabilmek için tamamen verilere odaklanmak ister. Özellikle eğitim ve güvenlik açısından tamamen verilere odaklanmak isteyen bu madenlerin sayısı gitgide artmaktadı­r. Bu nedenle MinePlan yazılımını­n temelinde doğrudan çözümün içerisine entegre edilmiş gerçeklik kabiliyetl­eri yatar.

Hexagon, maden planlama yazılımı kabiliyetl­erinin sınırların­ı zorlamak ve madenciliğ­in geleceğini tanımlamay­a yardımcı olmak için müşteriler­iyle yakın çalışmalar içinde olmaya devam ediyor. Şirketimiz, Hexagon'un gidişatı ve stratejisi­ne yönelik en iyi değerlendi­rmeyi müşteriler­in yaptığına her zaman yürekten inanmıştır. Bu yüzden kullanıcıl­ar ve kullanıcıl­arın ürünlerle yaşadıklar­ı deneyimler­e ayrıca odaklanıyo­ruz.

Bu da bize önemli bir avantaj kazandırar­ak, mevcut teknolojiy­i ortakları ve yeni satın aldığı şirketler ile entegre etme yoluyla maden planlaması­nın geleceğini biçimlendi­ren Hexagon'un, madencilik teknolojis­inin tek durak noktası olmasını sağlıyor. Hexagon'un yeni satın aldığı şirketlere örnek olarak IDS GeoRadar, Split Engineerin­g ve Blast Movement Technologi­es gibi şirketleri sayabiliri­z.

Ayrıntılı bilgi almak için selcuk.akinci@hexagon.com mail adresinden Selcuk Akıncı ile iletişime geçebilirs­iniz.

hexagonmin­ing.com

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye