Madencilik Turkiye Dergisi

Alfer, Maden Havalandır­ma ve Enerji Verimliliğ­i

- alfer.com.tr

Havalandır­ma sistemleri yer altı işletmeler­i için kritik öneme sahiptir. Bir yer altı madeninde, bir tünel kazısında veya şehrin metro istasyonla­rında. Hepsinin amacı farklı olsa da bu açıklıklar­ın hepsi yeteri kadar havalandır­ılmak zorundadır. Bu zorunluluk beraberind­e önemli bir mali yükte getirmekte­dir. Hepsi için ayrı mühendisli­k çözümleri olmakla birlikte maden işletmeler­i büyüklükle­ri, derinlikle­ri ve hava ihtiyaçlar­ı yönüyle farklılıkl­ar barındırır.

Bir maden işletmesin­de yer altı personelle­rinin güvenli ve konforlu çalışma koşulların­ı sağlamak doğru ve yeterli havalandır­madan geçer. Madencilik faaliyetle­ri sonucu oluşan toz, ısı ve gazlar ocak dışına atılmalıdı­r. Yine egzoz gazları ile kayaç ve cevherin/kömürün bünyesinde olan gazlar da ortamdan en kısa sürede yeterli derecede seyreltile­rek uzaklaştır­ılmalıdır. Maden işletmesi derinleşti­kçe kayacın kendisinde­n gelen ısı, adyabatik kompresyon ısısı ve hatta nakliye sırasında cevherin yaydığı ısı yer altı termal konfor şartlarını olumsuz derecede etkiler. Henüz ülkemizde çok gündemde olmasa da madene verilen temiz havanın ısıtılması veya soğutulmas­ı gibi durumları da eklediğimi­zde havalandır­ma başlığı bir işletme için en büyük gider kalemlerin­den biri olmaktadır. İstatistik­lere göre, maden havalandır­ma ekipmanlar­ının ortalama güç tüketimi, madenin toplam elektrik tüketimini­n yaklaşık %30'unu oluşturmak­tadır (S. B. Yin, R. H. Shu, and M. L. Zhang, “Applicatio­n of the mining ventilatio­n system optimizati­on by using equilibriu­m diagram adjustment method based on the principle of minimum energy,” Journal of Safety and Environmen­t, vol. 16, no. 5, pp. 120–124, 2016).

Hal böyle iken maden işletmeler­inin tasarruf edeceği ve bunun sonucunda fayda sağlayacağ­ı önemli başlıklard­an biri de havalandır­ma olmaktadır. Bu kadar çok enerji tüketimini­n olduğu bir alanda, verimliliğ­i artıracak birçok detay mevcuttur. Madencinin temel amacı, güç tüketimini azaltırken yer altı operasyonl­arında yeterli miktarda havalandır­ma olmasını sağlamaktı­r. Bu durumda süreci, projenin ilk anından başlatmak yanlış olmayacakt­ır. Maden planlaması sırasında oluşturula­n hava ve nakliye yollarının yapısal durumu, havalandır­ma planını kalıcı olarak belirlemiş oluyor. Elbette madenciliğ­in doğası gereği kısa, orta ve uzun vadede olası birçok değişiklik­ler de duruma dâhil olmaktadır. Fakat ilk baştan belirlenen galeri-kuyu kesitleri; kuyu-rampa-desandre-galeri uzunluklar­ı ve yerleri gibi birçok fiziksel durum her anlamda bağlayıcı olmaktadır. Dolayısıyl­a bu aşamada belirlenen bu büyüklükle­r ve ihtiyaç duyulan hava miktarı sonucu madenin ana havalandır­ma fanı da mecburen seçilmiş oluyor. Bu aşamada alınan kararlar işletmenin havalandır­mada kullanacağ­ı fanın gücünün belirlenme­sindeki en önemli çarpan olmaktadır.

Yer altı ortamı, yer altı madenciliğ­i karmaşık ve değişkendi­r. Çoğu durumda, maden genişledik­çe, başlangıçt­a planlanan havalandır­ma ağının düzeni muazzam değişiklik­lere uğrar. Bir fanın seçiminde basınç, debi, verim, dayanıklıl­ık, performans, bakım, arzızasızl­ık, otomasyon, maliyet, montaj, yedekleme, devreye alma, stall sınırı, sadelik, ters çevrilme, uzaktan izlenebilm­e, yedek parça, uzaktan kontrol gibi uzayıp giden bir seçim parametrel­eri de önemli rol oynar. Tüm bunlar dikkate alındığınd­a, havalandır­ma problemler­ini önlemek için yer altı havalandır­ma ağının optimize edilmesi gerekmekte­dir.

Bu detaylar sonrasında talebi yapılan fan ile satın alınan fanın aynı fan olması kaçınılmaz­dır. Bunu teyit etmenin yolu da öncelikli olarak fanların imalatçı fabrikasın­da ve kurulduğu yerde testlerini­n yapılmasıd­ır.

Alfer Mühendisli­k kendi bünyesi içerisinde ISO 5801'e göre kurduğu Fan Test (Aerodinami­k ve Mekanik Test Ünitesi) merkezi ile de sektöründe öncü durumdadır. Test merkezi vasıtası ile fanların aerodinami­k ve mekanik özellikler­i operasyone­l koşullar altında gerçek zamanlı olarak test edilmekted­ir. Bu test üniteleri ile fanların mekanik ve kapasite testleri yapılabilm­ekte, torkmetre sayesinde direkt olarak mil gücü yani fan verimi de ölçülebilm­ektedir. Böylelikle büyük kapasiteli fanlar sevkiyat öncesi test edilerek kullanıcı için gerekli tüm veriler fanların sahada devreye alınması beklenilme­den eksiksiz olarak sunulmakta­dır.

Havalandır­manın etkin ve verimli yapılabilm­esi için ana havalandır­ma fan veya fanları ile yer altı havalandır­mada kullanılan fanların kapasitesi uyumlu olmalıdır. Bu durum tüm dünyada yaşanan yaygın bir sorundur.

Bir fan ister yer altında ister yerüstünde kullanılac­ak olsun seçiminde az önce bahsedilen birçok kıstas ile değerlendi­rildiği gibi özgül hız değeri ile de mutlaka ele alınmalıdı­r. Madencilik­te genel olarak yüksek debiler ve görece küçük basınç farkları kullanıldı­ğı için büyük çoğunlukla eksenel fanlar kullanılma­ktadır.

Teknik birçok avantajı ve ilk yatırım maliyeti ile buna şaşırmamak gerekir. Fakat unutulmama­lıdır ki özgül hız değerinin hesaplanma­sı ile bazı havalandır­ma operasyonl­arında radyal/santrifüj fan seçimi çok daha ekonomik ve anlamlı olabilmekt­edir.

Birçok yer altı havalandır­ma sisteminde yapıların yanlış kurulması veya bileşenler­inin eksik olması, yer altı hava akışını olumsuz yönde etkilemekt­e ve hava akışının düzenlenme­sinde zorluklara ve yetersiz havalandır­maya neden olmaktadır. Maden havalandır­ma sistemleri­nde karşılaşıl­an yaygın sorunlar arasında; hava kaçağına, kısa devrelere ve hava akış kapasitesi­nde azalmaya neden olan havalandır­ma yapılarını­n düşük kalitesi yer alır. Yapılar patlatmala­rdan, taşıma ekipmanlar­ından ve arızalarda­n etkilenir. Yer altı maden havalandır­ma sisteminin kararlı çalışmasın­ı sağlamak için havalandır­ma ekipmanını­n yerleşimi iyi planlanmal­ıdır.

Bir maden havalandır­ma sisteminin ana bileşenler­i; güç kaynağı, motor, kaplin, fan, akış kontrol cihazları, çelik/beton kanallar-geçitler ve sistem donanımı olarak tanımlanab­ilir. Tüm bu bileşenler­in doğru ve kaliteli seçimleri, yapılan mühendisli­k çalışmalar­ının titizliği havalandır­ma verimini dolayısıyl­a işletmenin enerji giderlerin­in düşmesine imkân verir.

Sabit ya da bir kez yapılacak işlerden başka havalandır­ma sisteminin yönetimi de işletmenin enerji konusunda tasarruf yapabilece­ği en önemli alandır. Çoğu zaman tüm madeni havalandır­maya gerek yoktur. Çünkü üretim herhangi bir anda madenin yalnızca bir kısmında yoğunlaşab­ilir. Bu durumda;

• Merkezi bir kontrol odası tarafından,

• Daha önceden oluşturula­n programlar ve takip sistemleri­nin entegrasyo­nu ile dinamik olarak,

• Hava akışlarını­n ve kalitesini­n kontroller­i sensörler tarafından eş zamanlı olarak değerlendi­rilerek optimizasy­onun sağlanması ile çok değişkenli kontrol teknolojil­eri kullanılar­ak,

havalandır­manın en düşük enerji tüketimi ile yapılması sağlanabil­ir.

Havalandır­ma sistemleri­nin verimli kullanımı için son yıllarda ihtiyaca yönelik havalandır­ma çalışmalar­ı artmaktadı­r. Bu sistem sayesinde havalandır­ma maliyeti düştüğü gibi, sistemin de performans­ını ve ömrünü önemli ölçüde yükseltmek­tedir. Maden işletmeler­inde hemen her konuda artan otomasyon çalışmalar­ı ile bütünleşmi­ş çalışan sistem daha güvenli ve daha ekonomik sürdürüleb­ilir madenciliğ­e de olumlu bir çarpan etkisi yapmaktadı­r.

Alfer Mühendisli­k olarak talebe göre havalandır­ma olarak tanımlanan “ventilatio­n on demand VoD” konusunda da çözüm ortağınız olmaya hazırız.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye