Madencilik Turkiye Dergisi

Ciner Grubu, İştiraki We Soda'yı 5 Milyar Dolara Satmak İçin Görüşmeler Yürütüyor

Ağustos 2021

-

Galler'de 350 milyon dolarlık cam fabrikası kurmak için yatırım yapacağını açıklayan Ciner Grubu, kendi iştiraki olan soda külü (Trona) üreticisi We Soda Limited'i 5 milyar dolara satmak için görüşmeler yürütüyor.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre Ciner Grubu'nun 5 milyar dolara düşündüğü satış için ABD'li yatırım bankası Goldmans Sachs'a yetki verdiği aktarıldı. ABD'li medya kurumu Bloomberg'e göre Ciner Grubu'nun satış için görüşmeler­ini sürdürdüğü ifade edilirken kimya sektörünün en önemli hammaddesi­nden biri olan, temizlik ürünlerind­en ilaç sanayiye kadar birçok alanda kullanılan soda külü üreticisi We Soda, Türkiye'nin yanı sıra ABD'de de üretim anlamında oldukça güçlü konumda bulunuyor.

Ciner Grubu iştiraki olan Park Holding, Koreli OCI Company'nin Kuzey Amerika'daki iştiraki olan OCI Resources LP şirketinin yüzde 75 hissesinin sahibi olmuştu. Bu satın alma ile soda külü üretiminde dünyanın en büyükleri arasında yer alan ve en büyük rakiplerin­den birini de bünyesine katan Ciner Grubu, dünya soda külü üretiminde yüzde 9 ile en büyük paya sahip olurken yıllık 7 milyon tonluk üretim kapasitesi­ne ulaşmıştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye