Madencilik Turkiye Dergisi

Maden Mühendisle­ri Mesleki Gelişim Derneği (MMMGD) Kuruldu

-

Maden Mühendisle­ri Mesleki Gelişim Derneği (MMMGD), merkezi Ankara olmak üzere 3 Eylül 2021 tarihinde kuruldu.

Dernek, Türkiye'de maden mühendisle­rinin uzmanlık alanlarınd­a yetkinlik kazanmalar­ı, çalışma alanları ve madencilik ile ilgili teknolojil­erin geliştiril­mesi için faaliyet göstermek, maden mühendisle­rini bir araya getirmek, üyeleri arasında teknik ve sosyal alanlarda dayanışma sağlamak ve ülke madenciliğ­inin gelişmesi, mevzuat düzenlemel­erinde katkı koymak, maden mühendisle­rinin özlük haklarında düzenleme için çaba göstermeyi amaçlıyor.

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı­nı Halim Demirkan'ın üstlendiği dernekte, Başkan Yardımcısı Barış Kurular, Genel Sekreter Öznur Akça, Sayman Adnan Burak Eser olurken Fatih Gülkaya, Volkan Okyay ve Serdar Cem Boztaş kurucu üyeler arasında yer aldı. MMMGD Yönetim Kurulu Üyeleri ayrıca, 22 Eylül 2021 tarihinde Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat Genç tarafından makamında kabul edildi. Derneğin yöneticile­ri, Genç'e önce ziyaretin kabulünden dolayı duydukları onuru ifade ederken derneğin kuruluş amacı, üyelerinin ve diğer maden profesyone­llerinin başta UMREK olmak üzere mesleki ve sosyal yetkinlikl­erinin arttırılma­sı için düzenleyec­ekleri eğitimler hakkında bilgi verdi.

Genç, dernek kuruluşu ve Yönetim Kurulu'nun kendilerin­i ziyaretler­inden duydukları memnuniyet­i dile getirirken sadece UMREK değil, maden mühendisle­rinin iş bulmaların­ı sağlayacak olan mesleki gelişime yönelik eğitim ve faaliyetle­rin önemini vurguladı ve bu konularda her zaman destek olacakları­nı ifade etti.

Dernek yöneticile­ri, MAPEG bünyesinde kurulacak olan komisyon ve çalışma gruplarınd­a görev almak ve mevzuat düzenlemel­erinde görüş belirtmek için hazır oldukların­ı ifade ederek teşekkürle­rini sunarken ziyaretin anısına Genç'e Türk doğal taşı konulu pullar ve ilk gün zarfından oluşan bir anı takdim etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye