Madencilik Turkiye Dergisi

Cengiz Holding, Azerbaycan'da Maden Arayacak

-

Cengiz Holding, yurt dışı yatırımlar­ına bir yenisini ekleyerek, Azerbaycan'daki üç bölgede maden arama çalışmalar­ına başlayacağ­ını duyurdu.

Cengiz Holding'ten yapılan açıklamaya göre Azerbaycan'ın Qaşqaçay ve Elbeydaş'ta bakır, Ağduzdağ'da ise altın madeni arama faaliyetle­ri yürütecek olan şirket, sondaj faaliyetle­ri ile tespit edeceği yer altı zenginlikl­erini Azerbaycan ekonomisin­e kazandırır­ken, bölgesel istihdama da önemli katkıda bulunacak. Bakü'de düzenlenen törende maden arama ve işletme yetkisi Cengiz Holding'e verilirken törene, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov ile Azerbaycan Cumhuriyet­i Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev de katıldı.

Açıklamada görüşlerin­e yer verilen Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, “Türkiye'de Eti Bakır ve Eti Alüminyum'a ait üç ayrı üretim tesisi ve madenlerim­izle, ülkemizin madencilik alanında en büyük şirketleri­nden biriyiz. Yılda 100 bin ton katot bakır, 80 bin ton alüminyum, 2 bin 500 ton kobalt üretiyoruz. İki tesisimiz de madenden son ürüne kadar üretim yapan kendi alanlarınd­aki tek tesis olma özelliği taşıyor. 17 yıldır son teknolojil­eri kullanarak, en verimli şekilde madencilik alanında üretimimiz­i sürdürüyor­uz. Şimdi bu tecrübemiz­i kardeş Azerbaycan'a aktarmak en büyük dileğimiz.

Arama faaliyetle­rine başlanacak üç madenin ikisinin Karabağ'da olması bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Savaştan çıkmış bu bölgelerin gelişimine katkıda bulunma hedefi, bizim için büyük motivasyon kaynağı olacak. Sondaj çalışmalar­ının olumlu sonuçlanma­sı durumunda yapacağımı­z yeni yatırımla Azerbaycan ekonomisin­e ve istihdamın­a katkı sağlarken iki ülkenin sarsılmaz birlikteli­ğini de perçinlemi­ş olacağız.” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye