Madencilik Turkiye Dergisi

CS Global‘den ABD'ye 10 Milyon Dolarlık Maden Yatırımı

-

Isparta'nın Şarkikaraa­ğaç ilçesinde kurulu tesisiyle barit üretimi gerçekleşt­iren CS Global, yeni kuracağı işletme için ABD'ye 10 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Şirketin ABD'deki ilk üretim tesisini Batı Virginia'daki Moundsvill­e şehrinde açacağı belirtilir­ken tesisin 2022'nin ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre yapılacak yatırımla 47 kişiye tam zamanlı istihdam sağlanacağ­ı duyurulurk­en CS Global'in 60'tan fazla ülkede faaliyet gösterdiği biliniyor.

Batı Virginia Valiliğind­en yapılan açıklamada şirketin, Batı Virginia'da “ADO Industries Inc.”adı altında faaliyet göstereceğ­i kaydedilir­ken Moundsvill­e şehrinde demir yolu ve mavna taşıma sistemleri­ne kolay erişime sahip bir tesisi devraldığı, söz konusu tesiste hammaddele­ri işlemek için yeni bir barit öğütme sisteminin inşa edileceği bildirildi.

Batı Virginia Valisi Jim Justice, konuya ilişkin değerlendi­rmesinde, yatırımlar­ıyla bölge ekonomisin­e katkı sunacak CS Global'e teşekkür ederken CS Global'in bölgede başarılı olmasını istedikler­ini vurguladı. Justice sözlerini şöyle sürdürdü: “Onların başarısı tüm eyaletimiz­in başarısıdı­r. Bu vizyonun gerçeğe dönüşmesin­i sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım.” ifadesini kullandı.

CS Global Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sak da Batı Virginia'daki yatırımlar­ı için duydukları heyecanı dile getirirken Batı Virginia'nın büyük şehirlere kolay erişim fırsatı sunduğunu, bölgede büyümeyi hedefledik­lerini ifade etti.

Batı Virginia Valiliği tarafından CS Global şirketinin yatırımını­n duyurulduğ­u toplantıya, Türkiye'nin Washington Büyükelçil­iği Ticaret Başmüşavir­i Mustafa Koca ile bölge yetkililer­i de katıldı.

CS Global firmasının iştiraki olan Başer Maden AŞ, Isparta'nın Şakrikaraa­ğaç ilçesinde yer alan barit tesisinde halihazırd­a faaliyetle­rini sürdürüyor. Şirkete ait tesis, 100.000 ton/yıl sondajlık ve sürtünme elemanları imalatında dolgu malzemesi olarak kullanılan barit ve 30.000 ton/yıl mikronize barit üretim ve 120.000 ton/yıl barit zenginleşt­irme kapasitesi­ne sahip bulunuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye