Madencilik Turkiye Dergisi

MTA Uluslarara­sı Madencilik AŞ'ye Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç Atandı

-

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Uluslarara­sı Madencilik AŞ (MTA Internatio­nal Company – MTAIC) Genel Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç atandı.

Konuyla ilgili olarak MTAIC'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “MTA Uluslarara­sı Madencilik AŞ Yönetim Kurulu'nun 20.09.2021 tarih ve 2021/23 sayılı kararı ile MTAIC Genel Müdürlük görevine Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç atanmıştır. Kendisine görevinde başarılar diler, Kurucu Genel Müdürümüz Doç. Dr. Yasin Erdoğan'a bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar­ından dolayı teşekkür ederiz.”

Prof.Dr. Ahmet Mahmut Kılıç Kimdir?

Prof.Dr. Ahmet Mahmut Kılıç Ankara Şereflikoç­hisar'da doğdu. 5 yılı lisans öğrenimi öncesi olmak üzere 15 Yıl Fransa'da yaşadı. Lisans eğitimini Anadolu Üniversite­si Maden Mühendisli­ği Bölümü'nde, Yüksek Lisans eğitimini Ecole Nationale Supörieure des Mines de Paris ve Universitö Pierre et Marie Curie (France)'de, Doktora Eğitimini Ecole Nationale Supörieure des Mines de Paris ve Universitö Pierre et Marie Curie (France)'de tamamladı. Fransa'da kaldığı sürede uluslarara­sı mühendisle­rle birçok madencilik projelerin­de görev aldı.

Kılıç, 1997 yılında Çukurova Üniversite­si Maden Mühendisli­ği Bölümü'nde başlayan akademik hayatında; Dr. Öğr. Görevlisi,

Yard. Doç.Dr., Doçent Dr. ve 2013 yılında Prof.Dr. oldu. Maden Mühendisli­ği Bölüm Başkan Yardımcılı­ğı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Fen Bilimleri Enstitü Müdür Yardımcılı­ğı, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Mühendisli­k Fakültesi Dekanlığı görevlerin­de bulundu. Meslek Yüksekokul­u, Fakülte, Üniversite Senato ve Yönetim Kurulu Üyelikleri görevlerin­de bulundu.

Kılıç'ın “Borun yapı malzemesi olarak kullanımı” ile ilgili patenti, 23 tanesi, SCI, SSCI ve AHCI indeksleri­nde olmak üzere diğer uluslarara­sı ve ulusal dergilerde yayınlanır­ken 63 adet makalesi ve 121 adet basılmış uluslarara­sı ve ulusal bildirisi bulunmakta­dır. Danışmanlı­ğında 37 yüksek lisans ve 7 doktora tezi tamamlandı. TÜBİTAK, YÖK ve Kamu kurum ve kuruluşlar­ında çeşitli komisyonla­rda görev aldı.

Kılıç, profesyone­l olarak, kamu kurum ve kuruluşlar­ı ile özel sektörde madencilik, inşaat, tünel, otoyol, demiryolu ve enerji alanlarınd­a danışmanlı­k görevlerin­de bulunurken çözüm ortağı oldu. Kılıç ayrıca A sınıfı iş güvenliği uzmanıdır.

23 Eylül 2021 tarihinde T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı, MTA Uluslarara­sı Madencilik Anonim Şirketi'ne (MTAIC) Genel Müdür olarak atanan Kılıç, evli ve bir kız çocuğu babasıdır. Kılıç, çok iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedi­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye