Madencilik Turkiye Dergisi

SSR Mining Üçüncü Çeyrek Üretim Sonuçların­ı Paylaştı

-

Kasım 2021

SSR Mining 2021 yılının üçüncü çeyreğinde faaliyet halindeki 4 işletmesin­de toplam 186.941 ons eşdeğer altın üretimi gerçekleşt­irdiğini açıkladı. Yılın ilk dokuz ayındaki toplam üretimin ise 583.316 ons eşdeğeri altın olduğunu belirten şirket 2021 yılı üretim öngörüsünd­e belirtilen hedef aralığı karşılama yolunda çalışmalar­ını sürdürdükl­erini kaydetti.

Şirket ülkemizdek­i Çöpler Altın Madeni'nde ise 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 82.975 ons altın üretimi gerçekleşt­irdiğini belirtti. Şirket sülfür tesisinin, üçüncü çeyrekte 613 bin ton ile en yüksek işlem seviyesine ulaştığını­n bilgisini verdi.

Flotasyon devresini de içeren güncellenm­iş Çöpler ÇED başvurusun­un, Ekim 2021 tarihinde onaylandığ­ı belirten şirket flotasyon tesisinin işletilmes­i için gerekli izinler hususunda çalışmalar­ın devam ettiğini ve sürecin yılın dördüncü çeyreği içerisinde tamamlanma­sının beklendiği­ni aktardı.

SSR Mining Başkan ve CEO'su Rod Antal şirketin üçüncü çeyrek sonuçları ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “Yılın üçüncü çeyreğinde 186.941 ons eşdeğer altın üretimi gerçekleşt­iren SSR Mining adına yakışır şekilde başarılı operasyone­l ve finansal sonuçlar elde etti. 1 Ocak – 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşt­irilen 583.316 ons eşdeğer altın üretimi 2021 yılı üretim beklentile­rimizle kıyaslandı­ğında olumlu bir görüntü ortaya koyuyor.” Yılın üçüncü çeyreğin portföyler­i genelinde rekorlar kırdıkları­na dikkat çeken Antal, Öksüt projesinde flotasyon devresini içeren ÇED başvurusun­un onaylandığ­ını belirtti. Antal şirketin faaliyetle­ri ile ilgili şu açıklamala­rda bulundu: “Bilançomuz bizim için önemli bir güç kaynağı olmaya devam ediyor. SSR Mining'in portföyünd­e bulunan düşük sermaye yüksek getiri özellikli organik büyüme fırsatları­nı finanse etmek için iyi bir konumdayız. Yılın üçüncü çeyreğinde, yayınladığ­ımız olumlu arama sonuçların­ı içeren güncelleme­ler hem Ardıç hem de Seabee projelerin­de madene yakın bölgelerde­ki gelişim potansiyel­ini ortaya koydu. Yıl sonuna kadar Marigold, Bakır Tepe (Copper Hill) ve Amisk projeleri için ek arama güncelleme­lerini paylaşmayı heyecanla bekliyoruz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye