Madencilik Turkiye Dergisi

MAPEG'den Tüprag'a İş Birliği ve Koordinasy­on Ziyareti

Kasım 2021

-

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Tüprag'a kapsamlı bir ziyarette bulundu.

Kamu ve sanayi iş birliği yönünden Türkiye'deki madencilik sektöründe bir ilk olan programın, Ankara'da bulunan Tüprag Genel Müdürlüğün­deki ilk gününde; Maden Hakları Müdürü Onur Raşit Ünaldı ve Kıdemli Maden Yüksek Mühendisi Pınar Gürses altın madenciliğ­inin işleyişi ve Tüprag'ın sektördeki konumuna dair bilgilendi­rme sunumu gerçekleşt­irdi. Etkinlik kapsamında takip eden günlerinde ise, MAPEG heyetlerin­ce madenlere teknik geziler düzenlendi.

Kamu ve madencilik sektörü arasında karşılıklı bilgi alışverişi ve koordinasy­onu artırmak hedefiyle düzenlenen etkinlikte, ilgili koordinatö­r ve uzmanların yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı Fatih Dumanlı ve Metalik Madenler Daire Başkanı Şafak Ocak gibi MAPEG üst yönetimind­en isimler de yer aldı. Programa katılım gösteren Bakanlık bürokratla­rına yapılan detaylı sunumda, altın madenciliğ­inde dünya ölçeğindek­i gelişmeler, piyasadaki arz ve talep ilişkisi, madenciliğ­inin ülkemize katkıları ve E-maden uygulaması­nın işleyişi gibi konu başlıkları­na değinildi. Ayrıca Tüprag tarafından geliştiril­en sosyal sorumluluk projeleri ve çevresel önlemler hakkında bilgiler aktarıldı.

MAPEG yetkililer­i, bilgilendi­rme sunumu sonrasında madenlere gerçekleşt­irdikleri teknik geziler vasıtasıyl­a; Tüprag'ın mevcut üretim teknikleri, madenlerde uygulanan en iyi teknolojil­er ve çevresel hassasiyet­ini yerinde inceleme imkanı bulundu. Altının, ocaktaki üretiminde­n, nihai ürün haline gelmesine kadar geçen süredeki üretim döngüsünün tüm aşamaları, MAPEG heyetine detaylı anlatımlar­la aktarıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye