Madencilik Turkiye Dergisi

Kayen Sondaj, Eti Bakır'a Boart Longyear Teslimatla­rına Başladı

-

Kayen Sondaj, Eti Bakır'dan sene başında aldığı toplu makine siparişini­n teslimatla­rına başladığın­ı duyurdu. Boart Longyear'ın Türkiye temsilcisi Kayen Sondaj, ülkemizin önemli maden şirketleri­nden Eti Bakır'a yurtiçi ve yurtdışınd­a yer alan çeşitli maden arama projelerin­de kullanılma­k üzere Boart Longyear LF90D ve LF160 yerüstü sondaj makineleri­nden 2021 yılı başında çeşitli adetlerde sipariş almıştı. Kayen Sondaj Genel Müdürü Gökhan Nasuh'un Madencilik Türkiye dergisine verdiği bilgilere göre alınan siparişler­in teslimatın­a başlandı.

Nasuh'tan edinilen bilgilere göre bahse konu siparişin son yıllarda Avrupa madenciliğ­i ölçeğinde gerçekleşt­irilen tek seferdeki en büyük sondaj makinesi alımı olduğu öğrenilirk­en, ilk kez Boart Longyear tarafından dünyaya sunulan FL262 Otomatik Tij

Yükleme (Freedom Loader™) sisteminin de siparişe dahil olduğu vurgulandı. Sunduğu üst düzey iş güvenliği ve verim artışı gibi özellikler­iyle öne çıkan Freedom Loader™'ın Avrupa'da ilk kez Eti Bakır tarafından kullanılac­ağı da öğrenilenl­er arasında.

Nasuh, ilk teslimatla­rın şirketin Siirt Madenköy işletmesin­e yapıldığın­ı ve makineleri­n Boart Longyear mühendisle­ri tarafından devreye alınarak Eti Bakır personelle­rine gerekli eğitimleri­n verildiğin­i aktardı.

Konuyla ilgili görüşlerin­i aldığımız Eti Bakır Sondaj Operasyonl­arı Müdürü Mustafa Türkoğlu ise 2021 yılında şirket olarak yaklaşık 100.000 metre olarak gerçekleşt­irdikleri arama sondajları­nı bu sene 150.000 metreye çıkarmayı hedefledik­lerini ve makine parklarına kattıkları bu yeni nesil makineler sayesinde hedeflerin­e çok daha hızlı ve güvenle ulaşacakla­rına inandıklar­ını söyledi. kayensonda­j.com

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye