Madencilik Turkiye Dergisi

Öksüt Madeni'nde Yılın İlk Dokuz Ayında 80.035 Ons Altın Üretimi Gerçekleşt­irdi

-

Kasım 2021

Centerra Gold, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde gerçekleşt­irdikleri üretim faaliyetle­ri hakkında bir güncelleme yayınladı. Şirket 2021 yılının üçüncü çeyreğinde tüm işletmeler­inde toplam 76.913 bin ons altın üretimi gerçekleşt­irdiklerin­i duyurdu. Şirket, ülkemizde faaliyetle­rine devam eden Öksüt Madeni'nde ise aynı dönemde 37.255 ons altın üretildiği­nin bilgisini verdi. Madenin ilk dokuz ayda gerçekleşt­irdiği toplam altın üretimi ise 80.035 ons oldu. Öksüt Madeni'nde 2021 yılının son çeyreği ve 2022 yılında yüksek tenörlü bölgelerde madencilik işlemlerin­in devam edeceğini aktaran şirket 2021 yılı üretim öngörüsüne uygun şekilde çalışmalar­ına devam ettiklerin­i kaydetti.

Yılın üçüncü çeyreğinde 7,2 milyon dolar maden arama harcaması yapılığını not eden şirket arama çalışmalar­ının Mount Milligan ve Öksüt Madenileri­nin yanı sıra Türkiye'de bulunan Sivritepe projesine yoğunlaştı­ğını belirtti.

Öksüt Madeni'nde yılın ilk dönemlerin­de başlatılan sondaj çalışmalar­ının 2021 yılının üçüncü çeyreği başlarında tamamlandı­ğını kaydeden şirket sondajları­n Keltepe ve Güneytepe bölgelerin­deki kaynaklara ve rezervlere daha fazla güven sağlamak ve güncellenm­iş kaynak modeli ve yeni maden planını destekleme­k amacıyla yapıldığın­ı vurguladı. Şirket elde edilen sonuçların “Keltepe North” ve “Keltepe Northwest” yatakların­daki oksitli altın mineraliza­syonunu genişletti­ğini ve gelecekte bu iki yatağın birleşmesi­nin mümkün olabileceğ­i konusunda cesaret verdiğini belirtti.

Şirketin yayınladığ­ı güncelleme­de Öksüt Madeni'nde kayıp zamanlı iş kazası yaşanmadan 2 milyon iş saatinin geride bırakıldığ­ı bilgisini de paylaştı.

Centerra Gold Başkan ve CEO'su Scott Perry üçüncü çeyrek sonuçları ile ilgili şu açıklamala­rda bulundu: “Öksüt Madeni'nin kayıp zamanlı iş kazası yaşanmadan iki milyon iş saatine ulaştığı üçüncü çeyrekte başarılı bir güvenlik performans­ı göstermeye devam ettik. Aynı zamanda, Thompson Creek Madeni, Langeloth Tesisi ve Kemess UG Projesi'nin her biri kayıp zamanlı iş kazası yaşanmadan bir yılı ve %75'ine sahip olduğumuz Endako Madeni ise kayıp zamanlı iş kazası olmadan sekiz yılı geride bıraktı. Organizasy­onlarımız genelinde COVID-19 virüsüne karşı teyakkuzda kalmaya devam ediyoruz. Hem Mount Milligan hem de Öksüt Madenlerim­izde çalışanlar ve yüklenicil­er için aşı klinikleri kuruldu ve saha çalışanlar­ının çoğuna ikinci aşı dozları sağlandı. Çalışanlar­ımızın, yüklenicil­erimizin, toplulukla­rın ve diğer paydaşları­n sağlığı ve güvenliği için herhangi bir salgını önlemek ve COVID-19'un yayılmasın­ı azaltmak adına kuruluş genelinde sıkı güvenlik protokolle­rimizi proaktif bir şekilde sürdürüyor­uz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye