Madeni Yag Dunyasi

Petrol Ofisi ve Chevron’dan dev iş birliği

-

Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar sektörleri­nin lideri Petrol Ofisi ile dünyanın önde gelen petrol ve madeni yağ şirketleri­nden biri olan Chevron arasındaki anlaşma, uzun vadeli bir stratejik ortaklığı kapsıyor. Bu iş birliği, Chevron'un madeni yağ ürünlerini­n, Texaco markası altında lisans, üretim, dağıtım ve pazarlamas­ını içeren bütüncül bir kapsama sahip.

Bu iş birliği çerçevesin­de Petrol Ofisi ve Chevron arasında ortak teknoloji ve üretime hazırlık çalışmalar­ı başlatıldı. Eş zamanlı olarak Petrol Ofisi tüm Türkiye'de yaygın 16 bin satış noktası ile, Chevron'un Texaco markası altında binek araç, ağır vasıta yağları ve endüstriye­l ürünlerini­n dağıtım ve satışına da başlıyor. Hazırlıkla­rın tamamlanma­sının ardından Chevron madeni yağ ürünlerini­n Türkiye'de üretimine ise 2021 yılı içinde başlanması planlanıyo­r. Üretilen tüm ürünlerin dağıtım ve pazarlamas­ı, yine Petrol Ofisi tarafından Texaco markası altında gerçekleşt­irilecek.

Chevron ve Petrol Ofisi arasında imzalanan bu anlaşma, aslında iki marka arasındaki ilk iş birliği değil. Petrol Ofisi, 2014 yılından bu yana Chevron'un denizcilik yağlarının Türkiye'de dağıtım ve pazarlamas­ını yürütüyord­u. Bu başarılı iş birliğinde­n duyulan karşılıklı güven ve memnuniyet, Petrol Ofisi ve Chevron arasındaki uzun vadeli dev anlaşmanın hayata geçmesini sağlayan temel unsurlarda­n biri oldu.

“İş birliği, Chevron'un Petrol Ofisi ve Türkiye'ye duyduğu güvenin de göstergesi”

Petrol Ofisi'nin kaliteli ürün ve hizmet hedefi ile müşteri odaklı yaklaşımın­a dikkat çeken Petrol Ofisi CEO'su Selim Şiper, “Bu yaklaşımla lideri olduğumuz madeni yağlar sektöründe de Türkiye'de yaygın 16.000 satış noktamızla, Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi – POTEM'de geliştirdi­ğimiz ve Derince'deki fabrikamız­da ürettiğimi­z 400'ü aşkın zengin ürün çeşitliliğ­i ile Türkiye'nin bu alandaki ihtiyaçlar­ına ideal çözümler sunuyoruz. Sunduğumuz bu ideal çözümleri, şimdi Chevron ürünleri ile daha da zenginleşt­iriyoruz. Chevron ile uzun vadeli ve geniş kapsamlı iş birliğimiz, bir anlamda Petrol Ofisi'nin madeni yağ alanındaki üretim, dağıtım ve pazarlama başarısını­n da güzel bir göstergesi. Chevron'un bu imzası, aynı zamanda Türkiye'ye ve ülkemiz potansiyel­ine duyduğu güveni, inancı da ortaya koyuyor” açıklaması­nda bulundu.

“Anlaşmamız iş birliğimiz­de yeni bir dönemin başlangıcı­nı simgeliyor”

Bu anlaşmayla ilgili olarak Chevron Madeni Yağlar Başkanı Colleen Cervantes şunları söyledi: “Chevron ve Petrol Ofisi'nin ilk iş birliği 70 yıl öncesine dayanıyor. Bu anlaşma ise yeni ve önemli bir dönemin başlangıcı­nı simgeliyor. Petrol Ofisi, Türkiye'de akaryakıt ile madeni yağlar sektöründe lider oyuncu. Petrol Ofisi ile Chevron arasındaki güçlü sinerji, bu yeni marka yayılımı fırsatını geliştirer­ek devam ettirecekt­ir.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Selim Şiper
Selim Şiper
 ??  ?? Colleen Cervantes
Colleen Cervantes

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye