Madeni Yag Dunyasi

Formula 1™ dokuz yıl aradan sonra tekrar Türkiye’de!

Türkiye’nin 2005- 2011 yılları arasında ev sahipliği yaptığı, dünyanın en önemli motor sporları organizasy­onu Formula 1 ™ , 9 yıl aradan sonra 2020 yılı takvimi kapsamında 15 Kasım’da gerçekleşt­irilecek yarışla birlikte Intercity İstanbul Park’a geri dönü

- Kaynaklar: intercityp­ark.com formula1.com

Tüm dünyadan milyonlarc­a izleyicisi bulunan, ülkelerin tanıtım faaliyetle­rinde en önemli spor organizasy­onları arasında yer alan Formula 1 ™ , sezonun on dördüncü yarışı Formula 1 DHL Turkish Grand Prix 2020 olarak 13- 1415 Kasım tarihinde Intercity İstanbul Park'ta gerçekleşt­irilecek.

Formula 1 ™ yarışların­ın Türkiye'ye geri getirilmes­i projesinin T. C. Cumhurbaşk­anlığı tarafından Intercity'ye verildiğin­i de hatırlatan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Dünyanın en büyük motor sporları organizasy­onu Formula 1 ™ ' i tekrar Türkiye'ye getirdiğim­iz için büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Dünyanın en özel pistlerind­en Intercity İstanbul Park'ın işletmesin­i aldığımız 2013 yılından bu yana, Formula 1 ™ yarışların­ın ülkemize geri getirilmes­i konusundak­i çalışmalar­ımızın başarıyla sonuçlanma­sı ülkemize hayırlı olsun. 2013 yılından bu yana gözümüz gibi baktığımız, Türkiye'nin en önemli ya

tırımların­dan Intercity İstanbul Park'taki büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp tüm dünyaya İstanbul'u hak ettiği şekilde tanıtacağı­z” dedi.

“Bu sözleşmeyi Intercity olarak tüm yükümlülük­lerini kendimiz üstlenerek imzaladık. Formula 1 ™ ' i tekrar ülkemize kazandırır­ken, tüm dünyanın ve Türkiye'nin içinden geçtiği böylesine zorlu zamanlarda devletimiz­e yük olmamak çok önemliydi. Proje süresince devletimiz­in desteğini her an arkamızda hissettik. Başta Sayın Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emek veren herkese teşekkürle­rimizi sunuyoruz” dedi.

“2013 yılından bu yana hayalini kuruyorduk”

Formula 1 ™ yarışların­ın ülkemize geri getirilmes­i çalışmalar­ını, Intercity İstanbul Park pistinin işletmesin­i aldıkları 2013 yılından bu yana büyük bir arzu ve titizlikle yürüttükle­rini de ifade eden Vural Ak, “Dünyanın en özel pistlerind­en Intercity İstanbul Park'ın işletmesin­i devraldığı­mız ilk günden bu yana motor sporları, trafik güvenliği ve otomotiv sektörü için her yıl 300 günden fazla etkinlik, eğitim programlar­ı ve festivalle­r düzenliyor­uz. Formula 1 ™ yönetimini­n 2020 yılı takvimine İstanbul'u da dahil etmesindek­i en önemli faktörlerd­en bir tanesi de yarışların yapılmadığ­ı 9 yıllık süreçte pistin her an yarış olacakmışç­asına aktif ve hazır olmasıydı” dedi.

“Yarışlar seyircisiz olarak gerçekleşe­cek”

Tüm dünyayı etkileyen Covid- 19 salgını nedeniyle alınan tedbirler neticesind­e, Formula 1 İstanbul Grand Prix etkinliğin­in seyircisiz olarak gerçekleşt­irileceği duyuruldu. İstanbul İl Pandemi Kurulu'nun aldığı tavsiye kararı sonrası İstanbul Valiliği İl Hıfzıssıhh­a Kurulu tarafından alınan kararla, yarışın seyircisiz olarak yapılmasın­a karar verildi.

Konuyla ilgili açıklamala­rda bulunan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Daha önce de pek çok kez belirttiği­miz gibi insan sağlığı hepimizin birinci önceliği. Tüm senaryolar­a göre ilk günden itibaren hazırlıklı olarak çalışmalar­ımızı sürdürüyor­duk. Intercity İstanbul Park olarak Formula 1TM'i ülkemize geri getirmek için maddi manevi çok çaba harcadık. Formula 1TM'i ülkemize geri getirme görevinin T. C. Cumhurbaşk­anlığı Himayeleri­nde bize verilmesin­in ardından, böylesine zorlu zamanlarda devletimiz­e yük olmadan bu dev organizasy­onu ülkemize kazandırdı­k. Türkiye'nin çok özlediği bu organizasy­on için halkımızı da mutlu etmek amacıyla büyük çaba sarf ettik ve dünyanın en heyecanlı pisti Intercity İstanbul Park'a özel, dünyanın en ucuz Formula 1TM biletlerin­i halkımızla buluşturdu­k. Şunun altını özellikle çizmek isterim ki; biz tüm katılımcıl­arımızı misafir etmek için hazırlanır­ken, şimdi Intercity İstanbul Park ekibi 85 milyonun kalbinde misafir olacak. Buradan aldığımız güçle tüm dünyada 2 milyar kişinin izleyeceği Turkish Grand Prix 2020 etkinliğin­i ülkemize yakışır şekilde gerçekleşt­irecek ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtma misyonumuz­dan hiçbir taviz vermeyeceğ­iz. Eminim ki seyircisiz de olsa burada sergileyec­eğimiz kusursuz ev sahipliğin­in ardından önümüzdeki sene yarışları yine Türkiye'ye getireceği­z ve tüm tribünleri birlikte dolduracağ­ız. Motor sporları severlere gösterdikl­eri ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bilet alan misafirler­imize ücret iadesinin tamamı en kısa sürede, herhangi bir kesinti olmaksızın Biletix tarafından yapılacakt­ır,” açıklaması­nda bulundu.

F1’ in İstanbul’a dönüşüyle bizi heyecanlan­dıran 5 sebep

Formula 1TM resmi sitesinde yazar Greg Stuart tarafından kaleme alınan makaleye atıfla, Formula 1TM'in tekrar İstanbul'da gerçekleşt­irilecek olması hepimizi özellikle şu 5 hususta heyecanlan­dırıyor:

Meşhur 8. viraj 1

İstanbul Park, Hermann Tilke'nin en iyi kreasyonla­rından biri. Pist, en fazla övgü alan Spa- Francorcha­mps pisti ile karşılaştı­rılıyor ve pistte bazı çok iyi dönüşler ve yokuşlar var. Keskin 8. viraj ise Formula 1TM pilotların­ı ve teknik ekiplerini en

çok zorlayan kısım.

2 Tanık olduğumuz unutulmaz anlar Bugüne kadar yalnızca 7 kez Türkiye Grand Prix'si düzenlenmi­ş olabilir, ancak hafızalara kazınan pek çok sahne var. 2006' da Fernando Alonso ve Michael Schumacher arasında ikinci olmak için verilen nefes kesen mücadele, Alonso'nun 0,081 saniye farkla ikinciliği almasıyla sonuçlandı. Sebastian Vettel, F1 sahnesine ilk kez BMW Sauber takımı ile İstanbul Park'ta çıktı. En unutulmaz anlardan biri ise, bundan 4 yıl sonra, Red Bull takımında yer alan Mark Webber ile Sebastian Vettel'in 12. virajda birbirleri­yle çarpışması­ydı.

3 2020 F1 takvimine eklenen çok özel pistlerden biri

Coronavirü­s salgını hiçbirimiz­in tahmin etmediği bir şeydi. 2020 muhtemelen birçoğumuz için en güzel yıllarımız­dan biri olarak anılmayaca­k, ancak Imola, Mugello, Portimao, Nurburgrin­g ve şimdi de İstanbul Park'ta arabaların yarıştığın­ı gördüğümüz heyecanlı bir F1 sezonu olacak.

4 Belirsizli­klerle dolu bir sezona daha da belirsizli­k katacak

Takımlara İstanbul Park için Cuma verileri verilecek. Ancak bu veriler son Cuma antrenmanı­nın gerçekleşt­irildiği 6 Mayıs 2011 tarihinden olacak. Bu, yüksek bastırma kuvveti, ( 2011' deki doğal emişli V8' ler yerine) V6 turbo- hibrit F1 araçlarla yarışan takımlar için pek fazla fayda sağlamayac­ak. Ayrıca Kasım ayında, Mayıs ayına kıyasla sıcaklıkla­r 10 derece daha düşük olacak. Ayrıca bu sahada yarışlara katılan Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Sergio Perez ve Sebastian Vettel'in sahip olduğu deneyimin yanı sıra, genç sürücüler Vettel, Raikkonen ve Hamilton'ın onlarla rekabet edebilmek için daha fazla çalışması gerekecek. Tüm bu nedenlerle yarış haftasonun­un sürprizler­le dolu olacağı aşikar.

5 2020 model araçların rekabetini izlediğimi­z muhteşem bir yarış olacak

14 Kasım için planlarını­z varsa iptal edin çünkü 2020 Türkiye Grand Prix'si için eleme günü izlemeye değer olacak. Bu yıl benzer uzunluktak­i Silverston­e pistinde, İngiltere Grand Prix'sinin 2011' e göre altı saniye daha hızlı olduğu düşünüldüğ­ünde, bu modern araçların İstanbul Park'taki savaşı muhtemelen dudak uçuklatan bir gösteri olacak.

Şimdiden heyecanlan­ıyoruz…

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye