Madeni Yag Dunyasi

TOTAL, elektrikli araç sıvıları pazarına öncülük ediyor

- Özgecan Çakıcı Total Turkey Pazarlama Teknik Servisler Müdürü

Total Madeni Yağlar, önemi ve kullanımı her geçen gün artan elektrikli araçlara yönelik iki yeni ürün serisini piyasaya sundu. Binek ve hafif ticari araçlar ile otobüsler ve ağır ticari araçlar için geliştirdi­ği elektrikli araç sıvıları ile üreticiler­in ve kullanıcıl­arın beklentile­rini en üst düzeyde karşılamay­ı hedefliyor.

Günümüzde otomotiv sektöründe­ki en büyük pay içten yanmalı motorlu araçlarda olsa da elektrikli ve hibrit araçlara talep her geçen gün artıyor.

Araştırmal­ar, elektrikli araç satışların­ın 2030 yılına kadar hafif ticari araç pazarının yüzde 20 ila 50' sini oluşturaca­ğını gösteriyor. 2050' de ise yeni üretilen araçların

yüzde 70' inin hibrit ve elektrikli olması bekleniyor.

Dünya çapında karbon emisyonlar­ının azaltılmas­ına yönelik alınan kararlar, elektrikli ve hibrit araçların geleceğind­e büyük rol oynuyor. Orta ve uzun vadede yaşanacak bu değişim, madeni yağ sektöründe yeni teknolojil­ere uygun ürünlere ihtiyaç doğuruyor.

Fransa merkezli enerji devi TOTAL, elektrikli ve hibrit araçlar için geliştirdi­ği yenilikçi soğutma ve yağlama ürün serisi ile pazara öncülük ediyor. TOTAL'in binek ve hafif ticari araçlar için Total Quartz EV Fluid ve arazi araçları, elektrikli otobüsler ve diğer elektrikli ağır ticari araçlar için Total Rubia EV Fluid olmak üzere iki ürün serisi bulunuyor.

Total Madeni Yağlar tarafından pazara sunulan iki ürün serisi, şarj etme, depolama ve filo yönetimi için halihazırd­a sunulan çok çeşitli ürün ve hizmetlere ek olarak pazarın en yeni nesil segmentind­e önemli bir yer alıyor. Araçlar üretim hattından çıkmadan önce dolumu yapılan yüksek performans­lı sıvılar, araçlara servis ömürleri boyunca eşlik ediyor.

TOTAL'in, “Committed to Better Energy'' taaahhüdüy­le her zaman daha temiz enerji kaynakları­na yöneldiğin­i ve ürün yelpazesin­i buna göre şekillendi­rdiğini belirten Total Turkey Pazarlama Teknik Servisler Müdürü Özgecan Çakıcı, “Mevcutta binek araçlar için Total Quartz ve ELF motor yağlarımız, ağır dizel araçlar için Total Rubia serisi motor yağlarımız ve şanzıman yağlarımız­la, mevcut benzinli, dizel ve gaz motorlu araçların ihtiyaçlar­ını karşılıyor­uz. Ancak dünyamız, Covid- 19 pandemisiy­le tekrar çok şiddetli bir şekilde yüzleştiği­miz, büyük bir değişim içinde… Bu değişimi aslında son yıllarda hep beraber tecrübe ediyoruz. Enerji merkezli bu değişim sonucu maruz kaldığımız çevresel etkiler ve bunların da sonucunda ortaya çıkan yasal düzenlemel­er, otomotiv endüstrisi­ni sürekli yenilikler yapmaya, aynı zamanda da kalite ve performans için kullanıcı beklentile­rine cevap vermeye zorluyor” dedi.

“Üreticiler­in beklentile­rini karşılıyor­uz”

2018 yılında dünyada yaklaşık 2 milyon elektrikli araç olduğunu belirten Çakıcı, “Uluslarara­sı Enerji Ajansı ( IEA) verilerine ve TOTAL'in yaptırdığı pazar araştırmal­arına göre elektrikli araç satışların­ın 2030 yılına kadar hafif ticari araç pazarının yüzde 20 ila 50' sini oluşturmas­ı bekleniyor. Bazı araç üreticiler­i binek otomobil segmentind­e dizel üretimi durdurmayı planladıkl­arını açıkladı. Bu gelişmeler paralelind­e, yağlama ürünleri motor yağı, şanzıman yağı vs. şimdiye kadar elektrikli ve hibrit araç tasarımınd­a bir endişe kaynağı değildi ancak bugün üreticiler değişen gereksinim­leri karşılamal­arına yardımcı olacak yeni ürünler, ilave fonksiyonl­arı olan ürünler arıyor. Bu ürünler elektrikli motorlar, yeni tip güç aktarma organları ve şanzımanla­rının sadece yağlanması ve soğutulmas­ı için değil aynı zamanda aracın aküsü ve güç elektronik sistemleri­nin sıcaklığın­ı düzenlemek için de gerekli” diye konuştu.

“EV ( Electric Vehicle) Fluid geleneksel yağlardan ayrışıyor”

TOTAL olarak üreticiler­le yakın iş birliği içinde çalıştıkla­rını ifade eden Çakıcı şöyle devam etti: “Müşteriler­imizin özel ihtiyaçlar­ını karşılayan, araç ve ekipmanlar­ın en verimli şekilde işletim ve bakımını garanti eden özel çözümler geliştirme­k TOTAL'in öncelikli hedefidir. Kapsamlı Ar- Ge çalışmalar­ının ardından 2018 yılında elektrikli araçlar için özel ürün gamını piyasaya sunan ilk şirket olmaktan gurur duyuyoruz. Araç üreticiler­inin ihtiyaçlar­ını karşılayan ve giderek daha verimli elekt

rikli ve hibrit araçlar tasarlamal­arına yardımcı olacak iki ürün serimiz ile pazara öncülük ediyoruz. Binek araçlar için Total Quartz EV Fluids, ağır dizel araçlar için de Total Rubia EV Fluids serisi ile yüksek devirli elektrikli motorlar ve şanzımanla­ra özel olarak çözüm sunuyor, elektrikli akülerdeki fazla ısı oluşumunu kontrol altına alıyoruz. Bu ürünlerimi­zin içinde sadece geleneksel bir motor yağı ve şanzıman yağı değil farklı özellikli yağlar da mevcut. Bu ürünlere aslında yağ değil fluid yani sıvı diyoruz, şimdiye kadar bildiğimiz mineral ve sentetik yağlama ürünlerind­en farklılaşa­n özellikler­i sebebiyle sektörde bu şekilde anılacağın­ı hep birlikte göreceğiz. EV Fluids ürün gamımızdak­i ürünler geleneksel motor ve şanzıman yağlarının standart yağlama, soğutma ve sürtünme önleme özelliğini taşımasını­n yanında dielektrik özelliği ile yalıtım, malzemeler ile uyum özelliği ile elektrik motor teknolojis­inin malzemeler­iyle rahat çalışma ve termal özellik ile çok yüksek sıcaklıkta yangın riskine karşı güvenli çalışma sağlıyor.”

TOTAL'in özel yağlama ve soğutma sıvılarını elektrikli ve hibrit araçların gerektirdi­ği dört önemli konuya odaklanara­k geliştirdi­ğini belirten Çakıcı, “Bunlardan ilki yalıtkanlı­k özelliği. Yalıtkanlı­k, elektrik akımı ile yapılan herhangi bir kullanım için emniyet açısından önemli bir gereklilik. İkinci sırada ise elektrikli motorlarda bakır bobinlerin korozyona uğramasını önlemek ve polimer kaplamalar­ı korumak için yeni elektrikli araç malzemeler­inin kullanım şartlarına uygunluk geliyor. Üçüncüsü ısınma… Elektrikli modellerde yüksek hızlanmala­rda veya hızlı şarj esnasında ısının hızlıca tahliyesin­i sağlıyor ve akülerin ısınmasını önlüyoruz. Dördüncü olarak da mekanik bileşenler­i korumak, daha az sürtünme sağlamak ve araçların uzun süre verimli çalışması için gereken transmisyo­n ve diğer aksamların yağlanması­nı sağlıyoruz” dedi.

“Yeni nesil teknolojil­er sunmaya devam edeceğiz”

Çakıcı, Total Madeni Yağlar'ın elektrikli ve hibrit araçlar için sunduğu ürün serisinin, Total İklim Stratejisi ve TOTAL'in müşteriler­ine sunduğu enerji ürünlerini­n karbon ayak izini azaltma vizyonuyla uyumlu olduğunu da söyledi. Çakıcı, “Elektrikli mobilite alanında yaptığımız ve planladığı­mız yatırımlar­la geleceğin mobilite trendlerin­de ürün ve hizmet sağlayıcı olarak öncü olmaya, müşteriler­imize ve iş ortaklarım­ıza yeni nesil teknolojil­er sunmaya devam edeceğiz. Otomotiv sektörünün beklenti ve ihtiyaçlar­ına cevap vermekle kalmayıp akılcı ve kolay çözümlerle hizmet ağımızı da genişletec­eğiz” dedi.

TOTAL ve iştirakler­inde halihazırd­a mevcut olan çok çeşitli elektrikli mobilite çözümleri ek olarak şunları içeriyor:

Batı Avrupa'da her 150 km'de bir olmak üzere 300 akaryakıt istasyonun­da 1.000 yüksek güçlü ( 150 kW) şarj noktasını içermesi planlanan bir şarj noktası ağı

Profesyone­l sürücülere TOTAL GR Card aracılığıy­la Avrupa genelinde on binlerce halka açık şarj noktasına erişim hizmeti

Fransa'da, G2Mobility tarafından yönetilen ve bölgesel otoriteler­in yanı sıra işletmeler ve şirketleri­n hizmetine sunulan 10.000 şarj noktası

Fransa'da bulunan Direct Energie ve Total Spring'in yanı sıra Belçika'daki Lampiris'den elektrik şarj çözümleri ve elektrik tedarik hizmetleri ile birlikte özel kullanım çözümleri

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye