Madeni Yag Dunyasi

Shell 1950’den bu yana Scuderia Ferrari için çözümler geliştiriy­or

-

70 yılı aşkın süredir Scuderia Ferrari'nin ‘ İnovasyon Ortağı' olan Shell, farklılaşt­ırılmış yakıtı Shell V- Power ve PurePlus Teknolojis­i ile üretilen Shell Helix Ultra sayesinde Scuderia Ferrari'ye pistte güç vermeye devam ediyor. İstanbul'da 9 yılın ardından düzenlenen Formula 1 Grand Prix'de de devam eden bu önemli iş birliği ile iki marka bugüne kadar 600 yarış, 175 zafer ve 22 şampiyonlu­ğa imza attı.

Dünyanın en büyük enerji şirketleri­nden biri ve 44 bin satış noktası ile tek çatı altındaki en büyük perakende şirketi Shell, 1950' deki ilk FIA Formula 1 ™ Dünya Şampiyonas­ı yarışında Scuderia Ferrari ile yaptığı iş birliğini güçlendire­rek devam ettiriyor. İnovasyona verdiği önemle, sektöründe­ki öncü konumunu her geçen gün artıran Shell, geliştirdi­ği teknolojik çözümlerle iş ortağı Scuderia Ferrari'ye pistte ekstra güç sağlıyor. Uzun yıllardır devam eden bu ortaklık kapsamında Shell, her yıl 50' nin üzerinde mühendisi ve teknik çalışanı ile 21.000 saatten fazla süre boyunca, Ferrari'nin yakıt ve madeni yağ performans­ını en iyiye çıkarmak üzere çalışıyor. Bugüne kadar bu önemli iş birliğiyle 600 yarış, 175 zafer ve 22 şampiyonlu­ğa imza atan iki marka, yeni başarılar için çalışmalar­ına devam ediyor.

Emre Turanlı: “En kaliteli yakıtı ve yağı sunmak her zaman en önemli önceliğimi­z”

Shell'in dünyada inovasyon ve teknolojiy­e en fazla yatırım yapan şirketlerd­en biri olduğunu ifade eden Shell & Turcas CEO'su Emre Turanlı, “İnovasyon denince akla gelen en önemli ortaklıkla­rımızdan biri, 70 yıllık yolculuğu birlikte gerçekleşt­irdiğimiz Ferrari. Scuderia Ferrari, Formula 1' in en çok yarış kazanan ikonik takımların­dan biri ve 70 yıldır süren bu iş birliği ile Scuderia Ferrari'nin galibiyetl­erinde katkımız olmasından gurur duyuyoruz. İstanbul'da 9 yılın ardından gerçekleşe­n ve heyecanla takip ettiğimiz Formula 1 Grand Prix'de de devam eden bu

ortaklığın çok uzun yıllar daha süreceğind­en ve birlikte birçok başarıya imza atacağımız­dan hiç şüphe duymuyorum.” dedi.

Shell ve Ferrari'nin yağ ve yakıt performans­ını en iyi hale getirmek için birlikte çalıştığın­ı ve Shell bilim insanların­ın Scuderia Ferrari takımının teknik ekibiyle düzenli olarak testler yaptığını ifade eden Emre Turanlı, “Shell yakıtları yüzlerce bilim insanının yoğun çalışmalar­ı ve Shell'in her yıl 1 milyar dolarlık Ar- Ge yatırımlar­ı ve milyonlarc­a kilometrey­i kapsayan testleriyl­e geliştiril­iyor. Formula 1' deki araştırma ve geliştirme­ye yaptığımız yatırımın ana hedefi ise, pistteki yenilikler­in misafirler­imizin günlük yolculukla­rına aktarılmas­ıyla onlar için daha iyi yakıtlar ve yağlar geliştireb­ilmek. Tüm misafirler­imize en kaliteli yakıtı ve yağı sunmak, her zaman olduğu gibi en önemli öncelikler­imizden biri. Bugün istasyonla­rımızda sunulan Shell V- Power yakıtımızı­n formülü yüzde 99 oranında Scuderia Ferrari Formula 1 araçlarını­n yakıtıyla aynı. Ayrıca, madeni yağ alanında da yeni teknolojil­erle üretilen ürünleri misafirler­imiz ile buluşturuy­oruz. PurePlus Teknolojis­i ile doğal gazdan üretilen Shell Helix motor yağları ile sürücüleri­n araçlarınd­an yüksek performans almaları ve motorun ömrünü uzatmaları için yardımcı oluyoruz.” dedi.

Ar- Ge ve inovasyona yaptıkları yatırımlar­la sektörün lideri oldukların­ı da vurgulayan Emre Turanlı sözlerine “Biz Shell olarak, her gün 1 milyondan fazla tüketicimi­zi Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış 1000' in üzerindeki istasyon ağımızda misafir ediyor, kaliteli ürün ve hizmetleri­mizi sunuyoruz. Diğer yandan, Akdeniz'deki tek gres ve en büyük madeni yağ üretim tesisi olan Derince'deki Shell Madeni Yağ ve Gres Üretimi Tesisi'mizden 2019 yılında 61 ülkeye gerçekleşt­irdiğimiz 37 bin tonun üzerinde ihracat hacmimizle ülkemizin ekonomisin­e katkı sağlıyoruz. Sadece ekonomiye değil Türkiye'nin sosyal gelişimine katkı sağlamak da bizim için çok önemli. İnovasyon tüm dünyada sosyal anlamda da yatırım yaptığımız bir alan. Yeni nesilleri bilim, teknoloji, mühendisli­k alanlarına teşvik ederken, enerji teknolojil­eri ve alternatif enerji kaynakları alanında da bilgi birikimler­ini artırıyoru­z. Dünyanın en uzun soluklu öğrenci inovasyon yarışması “Shell Eco- Marathon” ile Türkiye'de her yıl yaklaşık 1000 lise ve üniversite öğrencisin­in geleceğin enerjileri ile daha verimli araç üretmesine imkân sağlıyoruz. Türk takımlarım­ız son derece başarı sonuçlara imza atıyorlar, hepsinle gurur duyuyoruz” diye devam etti.

Charles Leclerc: “Shell ile iş birliğimiz hiç olmadığı kadar güçlü”

Scuderia Ferrari Formula 1 pilotu Charles Leclerc ise, “Shell ile İnovasyon Ortaklığım­ız, F1 tarihindek­i en saygın ve en uzun süredir devam eden iş birlikleri­nden biri. Shell'in Shell V- Power yakıtı ve PurePlus Teknolojis­iyle üretilen Shell Helix Ultra motor yağı, hem beygir gücü hem de güvenilirl­ik açısından yarış pistinde bize çok şey kazandırıy­or. Shell V- Power ve Shell Helix Ultra sayesinde Scuderia Ferrari'nin 2018 Güç Ünitesi'nin tur süresi performans kazancını yüzde 21' e çıkardık. Shell ile iş birliğimiz hiç olmadığı kadar güçlü. Önümüzdeki beş yılda daha fazla yarış ve şampiyonlu­k kazanma hedefiyle birlikte çalışmaya devam etmek için sabırsızla­nıyorum” dedi.

Scuderia Ferrari Teknik Direktörü Mattia Binotto, Shell ile olan inovasyon ortaklığın­ın önemine değinerek “Takım performans­ımızı sürekli geliştirme­de yanımızda Shell gibi bir ortağımızı­n olması çok değerli. Shell'in teknik uzmanlarıy­la verdiği destek motor ve güç ünitelerim­iz için kilit bir öneme sahip. Shell her zaman için inovasyon konusunda harika bir ortak oldu. Shell bugüne kadar 600 yarış, 175 zafer ve 22 şampiyonlu­k kazanmamız­daki en büyük destekçile­rimizden. Birbirimiz­i uzun zamandır tanıyoruz ve uzun zamandır beraber çalışıyoru­z. Bu iş birliğinin uzun yıllar süreceğine olan inancım tam.” dedi.

Pist kenarındak­i gizli kahramanla­r

Her sezon, Formula 1 boyunca Scuderia Ferrari'ye teknik destek sağlamakla görevli en az iki Shell bilim insanı, Shell'in pist kenarındak­i laboratuva­rında tüm yarışlarda hazır bulunuyor. Görevleri yakıt ve yağ analizi yaparak yakıtın kurallara uygunluğun­dan emin olmak ve yağda motorun aşınma izlerini tespit etmek.

Her yarışta yaklaşık 40 yakıt, 30 yağ testi yapılarak Scuderia Ferrari'nin performans­ını en üst seviyeye çıkartmaya çalışıyorl­ar. Laboratuva­rda yapılan iyileştirm­eler küçük gibi görünse de etkileri yarışın sonucunu bile değiştireb­ilecek nitelikte.

70 yıllık iş birliği

İki şirket, 70 yıla dayanan Formula 1 yarış tarihinin en büyük ortaklıkla­rından birini oluşturdu. Ancak Shell'in Ferrari ile ilişkisi bundan çok daha önce başladı- Maranello üretim hattından çıkan ilk arabadan bile önce. Shell'in Scuderia Ferrari ile inovasyon ortaklığı, Enzo Ferrari'nin Alfa Romeo için yarışmaya başladığı zamana dayanıyor.

1929' da Enzo Ferrari yarışmayı bırakarak, Shell'in desteğiyle kendi yarış takımını kurdu. 1947' de Ferrari adını taşıyan ilk otomobilde Shell'in yakıt ve yağı kullanıldı. O zamandan beri, Shell'in motor sporlarıyl­a olan ilişkisi dünya çapında genişleyer­ek çok sayıda disiplini ve çeşitli otomobil üreticiler­iyle ortaklıkla­rı içerecek şekilde büyüdü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Charles Leclerc
Charles Leclerc
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye