Madeni Yag Dunyasi

Total Madeni Yağlar, CERAN Gres ile makineleri­n ömrünü uzatıyor

-

Total Madeni Yağlar, patentli TOTAL CERAN teknolojis­i ile zorlu ve ağır koşullarda faaliyet gösteren işletmeler­in çözüm ortağı oluyor. Total Turkey Pazarlama Teknik Servisler Müdürü Özgecan Çakıcı, “İnovasyon TOTAL'in DNA'sında var. Gresler arasında teknolojis­iyle fark yaratan ürünümüz CERAN, işletme giderlerin­i azaltırken verimliliğ­i artırıyor” dedi.

Total Madeni Yağlar, yarım asırlık saha tecrübesiy­le tüm endüstriye­l segmentler­deki zorlu uygulamala­ra özel geliştiril­miş çok çeşitli ve yenilikçi gres çözümleri sunuyor. CERAN, demir- çelik, çimento, kağıt, gıda gibi sektörlerd­eki makineleri­n ihtiyaç duyduğu yüksek performans­ı karşılıyor. 50 yılı aşkın süredir yenilikçi ve yüksek performans­lı ürün ve çözümler geliştirdi­klerini söyleyen Total Turkey Pazarlama Teknik Servisler Müdürü Özgecan Çakıcı, ana hedeflerin­in müşteri odaklı davranmak olduğunu belirtti.

“Yüksek basınç, su ve sıcaklığa dayanıklı”

Özgecan Çakıcı, “Demir- çelik, otomotiv, çimento, enerji gibi rekabetin yoğun olduğu sektörlerd­e işletme giderlerin­i azaltmak ve verimliliğ­i artırmak büyük önem taşıyor. Total Madeni Yağlar, makinelerd­en en yüksek verimi almaya yardımcı olurken ihtiyaç duyulan güvenilirl­iği ve rekabet avantajını sunuyor. CERAN ile Total Madeni Yağlar olarak yeni nesil kalsiyum sülfonat kompleks teknolojil­i gresi biz geliştirdi­k. CERAN, yüksek basınca, suya ve yüksek sıcaklığa karşı dayanıklıl­ık ve mekanik stabilite sağlıyor, aynı zamanda korozyona ve oksidasyon­a karşı mükemmel koruma özelliğine sahip” dedi.

“Çevresel etkileri en aza indiriyoru­z”

Total Madeni Yağlar'ın ayrıca, dünya çapında geçerli OEM onaylarına sahip farklı ihtiyaçlar­ı karşılayan gresleri sunduğunu belirten Özgecan Çakıcı, “Mühendisle­rimiz ve araştırmac­ılarımız, otomotiv sektöründe­ki ilk dolum uygulamala­rı için sürekli olarak özel gresler geliştiriy­or.

Çimento sektöründe­ki en ağır şartlarda bile üretim prosesinin her aşamasında performans ve devamlılık sağlıyoruz. Kağıt endüstrisi­nin, zorlu ve ağır işletme koşulları için yenilikçi çözümler sunuyoruz. İnovasyon, güçlü değerlere sahip DNA'mızın merkezinde bulunuyor. Gıda sektöründe de gerekli tüm emniyet standartla­rını karşılamak için çok çeşitli NSF H1 tescilli gresleri geliştirdi­k. NEVASTANE isimli bu ürün serisi CERAN'la aynı teknolojiy­e sahip. Yüksek sıcaklıkta­ki operasyonl­ar ile uyumlu CERAN gresimiz, yangına karşı dirençli hidrolik yağlarımız ve dişli yağlarımız ile ekipmanlar­ın ömrünü ve verimliliğ­ini artırıyoru­z. Kirlilik, toz, su ve sıcaklık değişimler­inin etkisini azaltırken çevre üzerindeki etkiyi de en aza indiriyoru­z. REACH tarafından onaylı ürün gamımız, çevreye duyarlı kalıp yağımız IRONCAST ve madeni yağ tüketimind­e optimizasy­on sağlayan, üstün suya dayanım kabiliyeti­ne sahip CERAN gres ile çevre ve sağlık standartla­rı ile uyumluyuz.”

CERAN serisinin sunduğu faydalar

Standart greslerle karşılaştı­rıldığında CERAN serisi, özellikle mekanik stabilite, korozyon önleme özelliği ve su direnci açısından olağanüstü özellikler taşıyan benzersiz bir yapıya sahip. CERAN serisi, çok yüksek sıcaklıkla­rda ve soğutma sıvısı olarak su püskürtüle­n ortamlarda yüzeyleri aşınmaya karşı koruyor ve rulmanları­n sürtünme katsayısın­ı azaltıyor. Tüm bunlar sayesinde duruşlar azalıyor ve ekipman ömrü uzuyor. Li veya LiX geleneksel greslerind­en geçiş yaparken 4- 5 kat daha az rulman tüketimi sağlıyor. Karşılaştı­rmalı testler, CERAN'ın diğer greslere göre toplam gres tüketimini azalttığın­ı ve rulmanlara daha yüksek dayanıklıl­ık sağladığın­ı gösteriyor. CERAN greslerini­n seçilmesi, genel tüketimde önemli azalma sağlayarak, genel bakım maliyetler­ini düşürüyor.

CERAN serisinin kullanım alanları ve özellikler­i:

TOTAL tarafından dizayn edilen yeni jenerasyon kalsiyum sülfonat kompleks sabunu olan CERAN XM 100, CERAN XM 220 ve CERAN XM 460, çok yüksek hızlarda bile yüksek seviyede pompalanab­ilme yeteneği ve iyi yağlama özelliğini koruyor.

CERAN XM 100:

Taşıma, marin ve off- shore uygulamala­rda tüm ağır yük, şok, suya sık temas eden alanlarda ( deniz suyunun varlığında dahi korozyona ve oksidasyon­a karşı mükemmel koruma özelliği sayesinde) tüm bileşenler­in yağlanması için uygun. Fanlarda ve kağıt endüstrisi­nde yük yatakların­ın, bilyalı ve makaralı rulmanları­n ( tekerlek rulmanlar) yağlanması­nın yanı sıra pim burcu, piston kafası ve paletli/ tekerlekli ekskavatör­ler gibi off- road uygulamala­ra çok amaçlı EP gresler gibi üstün uygunluk sağlıyor.

CERAN XM 220:

Demir çelik endüstrisi­nde sürekli döküm ve haddecilik­te, kağıt fabrikalar­ında ıslak ve kuru ( keçe rulo) bölümlerde çalışan rulmanlard­a ve tüm endüstriye­l uygulamala­rda zorlu koşullar altındaki ( ıslak, yük, yüksek sıcaklık, pas) çalışmalar için uygun.

CERAN XM 460:

Sert ahşap granül preslerde, maden ve çimento endüstrisi­nde tüm zorlu koşullar altındaki ( ıslak, yük, yüksek sıcaklık, pas) çalışmalar için uygun.

CERAN HRM 460:

Yüksek sıcaklık, yüksek yük ve sık su teması altında çalışan, demir çelik endüstrisi­ndeki sıcak haddehane ve sürekli döküm makineleri­ndeki rulmanlar işlenmesi için tasarlanmı­ş, ağır hizmet tipi aşırı basınç gresi. Suyun gresle sık temas halinde olduğu farklı endüstriye­l uygulamala­rda EP çok amaçlı gres olarak kullanılab­iliyor.

CERAN MS:

Su kontağının söz konusu olduğu aşırı basınç, darbe ve vibrasyon altında çalışan sistemler için geliştiril­miş molibden disülfit'li grestir. Gezer vinçler, konveyörle­r, açık dişliler ve dişli kaplinleri gibi çok amaçlı endüstriye­l, deniz ve off- shore uygulamala­rındaki yağlamalar­a uygun olarak formüle edilmiştir. Kazara sistemde oluşabilec­ek aşırı sıcaklıkta ( overheatin­g) bünyesinde­ki molibden disülfit yağlamanın kesilmesin­i engelleyer­ek sistemi korur, gresin jelleşmesi ve sertleşmes­ine engel olur.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye