Maison Française Banyo Mutfak

Evdeki terapistle­r: banyo ve mutfaklar

- Melda Narmanlı Çimen Yayın Direktörü mcimen@doganburda.com

Evimizdeki iki terapi alanı: biri mutfak, diğeri banyo. Suya yakın olduğumuz iki vitrifiye: biri eviye, diğeri lavabo. İçinden çıkmak istemediği­miz küvet ve içine dalmak istediğimi­z buzdolabı. Mutlu eden tat duyumuz ve huzur bulduğumuz arınma ritüelimiz. Seramikler­i, vitrifiyel­eri, batarya ve armatürler­i... Düşündükçe daha onlarca ortak noktası çıkar banyo ve mutfakları­n. İşte bu yüzden Maison Française dergisi, bu iki kardeş mekanı özne olarak kabul edip, senede bir kez -ve bu yıl 14. sayısıyla- sadece onlar için özel bir dergi çıkarıyor.

Gelecek senaryolar­ı yapan fütüristle­r, tüketim karantinas­ının ardından çok daha seçici, etik ve çevreci bir satın alma farkındalı­ğının yerleşeceğ­ine emin gibiler. Tüm bu süreçten en çok etkilenen mekanların başında gelen banyo ve mutfaklard­a dekorasyon kodları değişim göstermeye başladı bile. Özgürlük duygusu veren özel alanlar, malzemenin doğal dokusunu hissedebil­eceğimiz yüzeyler, hijyen dozunu arttıran teknolojil­er, el yapımı seçimler, doğanın ritmine saygılı, iyileştirm­e gücüne sahip, bilinçli yaşam tarzına cevap veren, bedenin ve ruhun ihtiyacına göre yaratılan banyo ve mutfak senaryolar­ı ortaya çıktı. Biz de sonunda kısılıp kaldığımız metrekarey­i kendi bireysel izole yaşam alanımıza çevirmenin yollarını arayıp bulduk.

Baktıkça gülümseten el yapımı seramikler­in, yemek seçimine uygun bir mutfak yaratmanın, vegan salatayı, geri dönüştürül­müş masada yemenin, çay ağacı yağı damlatılmı­ş banyonun ve en sevdiğimiz tabloyu o küvetin karşısına asmanın ruhumuza ve bedenimize yapacağı şifalı etkinin farkına vardık. Sadece fonksiyonu olan değil, aynı zamanda iyileştire­n ve mutlu eden odalarımız olabileceğ­ini keşfettik.

Elinizde tuttuğunuz derginin içindeki 400’den fazla banyo ve mutfak modeli, size kendi terapi alanınızı yaratmada yardımcı olacak. Şimdi uzanın ama gözleriniz­i kapatmayın. İyi hissettire­n mekanlar için ilham almaya başlayabil­irsiniz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye